Vi använder cookies för att förbättra vår sida och din besöksupplevelse. Genom att fortsätta använda jonkopingsgk.se godkänner du detta.

 

Torsdagsgolfen 2018

Magnus tog sin tredje tolvpoängare

Magnus Lantz tog sin tredje tolvpoängare i deltävling tolv genom att vinna A-klassen på 66 slag och var också bäst brutto med utmärkta 71 slag, grattis Magnus! I B-klassen hittar vi Bengt Andersson i topp med 67 slag. Magnus Frödén leder Order Of Merit med 57 poäng och lite överraskande med desto mer glädjande hittar vi "hardhittern" Michael Torndahl i topp i Running Eclectic med 46 slag. Grattis alla till bra golfspel! Så här långt är det 95 spelare som har varit med i årets Torsdagsgolf, det senaste tillskottet är Martin Strandh som i debuten placerade sig som fyra i B-klassen, Martin vi hälsar dig välkommen i gänget!
Resultat deltävling tolv

Välkomna igen nästa torsdag!


Peter och Stefan visade klassen

I deltävling elva var det dags för Peter Lindén och Stefan Bertilsson att vinna respektive klass med resultaten 67 och 68 slag och knep var sin tolvpoängare i Order of Merit. Ni vet väl om att i Order of Merit räknas de sju bästa resultat under hela säsongen och du kan följa ställningen i Min Golf. Vi noterar som vanligt att Terry Burgoyne är bäst brutto, nu med 72 slag. Grattis alla till bra golfspel! Det är oförändrat i topp i sidotävlingarna Running Eclectic och Order of Merit och som sagt mer om detta kan du läsa i resultatlistan.
Resultat deltävling elva

 Välkomna igen den 12 juli!


Mats och Bengt tog var sin 12 poängare

I den tionde deltävlingen för säsongen tog Mats Eckerstig med 68 slag och Bengt Kinell med 70 slag var sin 12 poängare i Order of Merit genom att vinna var sin klass i veckans tävling. Återigen bästa bruttoscore för Terry Burgoyne, denna gång med 70 slag. Stefan Wiberg gick upp i topp i Order of Merit med 50 poäng och Dan Spjern toppar fortfarande Running Eclectic med 47 slag. Grattis alla till bra golfspel!
Resultat tionde deltävlingen

Vi ses igen den 5 juli!


Extra Glad midsommar för Magnus och Ulf

Nu är det 90 spelare som har spelat Torsdagsgolf den här säsongen, ett bra facit så här långt. Vinnare i A-klassen denna vecka Magnus Frödén med 69 slag och i B-klassen hittar vi Ulf Bergh i topp med 71 slag. Bästa brutto i den nionde deltävlingen Johan Weitz och Marcus Lundh båda 75 slag. Order Of Merit leder Mikael Åberg med 46 poäng och i Running Eclectic toppar Dan Spjern med 47 slag. Grattis alla till bra prestationer!
Resultat nionde deltävlingen

Välkomna till nästa Torsdagsgolf den 28 juni!


Jonsons andra raka och första för Wiberg

Thomas Jonson visade återigen toppklass som vinnare i A-klassen med 65 slag och tog därmed sin andra raka seger. Tvåa var Terry Burgoyne med fin fina 68 (66 brutto) och trea i A-klassen med samma nettoresultat Per Danielsson. I B-klassen tog Stefan "Bulla" Wiberg sin första seger med 69 slag. Det är oförändrat i topp i Order of Merit och Running Eclectic och mer om detta kan du läsa i resultatlistan. Grattis alla till bra golfspel!
Resultat åttonde deltävlingen

Vi ses igen den 21 juni!


Första vinsten för Jonson och Brandt

Nystarten för Torsdagsgolfen har varit bra, efter sjunde deltävlingen ligger deltagarsnittet på 51, en mycket bra ökning som vi hoppas håller i sig. I A klassen var denna gång Thomas Jonson bäst med 69 slag och i B klassen lyckades Klas Brandt vinna med 66 slag. Som vanligt gjorde Terry Burgoyne bästa bruttoscore, denna gång på banans par, 70 slag. I sidotävlingarna Order Of Merit och Running Eclectic är det oförändrat läge med Mikael Åberg och Dan Spjern i topp. Grattis alla till bra prestationer!
Resultat sjunde deltävlingen

Välkomna igen nästa torsdag!


Paul 66, Arne 66, Danne 66 och P-A 66, grattis

Det var mycket bra resultat i den sjätte deltävlingen med Paul Ljungquist som segrare i A-klassen med fin fina 66 slag, i B-klassen var Arne Johansson i topp också med 66 slag, i B-klassen lyckades dessutom både tvåan Dan Spjern och trean Per-Anders Hörlin få till 66 slag. Bäst brutto denna gång Terry Burgoyne och Mikael Åberg båda 74 slag. Mikael Åberg återtog ledningen i Order Of Merit med 39 poäng, sju poäng före Magnus Frödén. I Running Eclectic gick Dan Spjern upp i topp med slag 50 slag, fyra slag före tvåan Klas Brandt. Grattis alla till bra prestationer! Golftävlingar samlar golfare i olika åldrar och så är det också i Torsdagsgolfen, den här veckan var åldersspannet mellan yngsta och äldsta spelaren 46 år, det glädjer oss.
Resultat sjätte deltävlingen

Välkomna till nästa tävling den 7 juni!


Andra raka för Magnus och 4xThomas i topp i B

Magnus Lantz slog till igen och tog sin andra raka seger med fin fina 68 slag och delar därmed ledningen i Order of Merit på 31 poäng. I B-klassen blixtrade J-Södras Materialspecialist Thomas Ek till och vann med utmärkta 66 slag. Vi gratulerar dagens vinnare och dessutom vår gamle heders Pro Terry Burgoyne som utmärkte sig genom att fixa bästa bruttoresultat med 71 slag. Vi glädjer oss också med nykomlingen Klas Brandt som gick upp i topp i Running Eclectic med 56 slag, bra spelat! Noterbart är att 4xThomas belade de fyra topp placeringarna i B-klassen och mer om detta kan man läsa i resultatlistan. 
Resultat femte deltävlingen

Vi ses igen den 31 maj!


Magnus och Per-Anders klarade vinden bäst

Den fjärde deltävlingen med 50 startande blev en ganska blåsig tillställning med en bitvis kall nordan. Magnus Lantz segrade i A-klassen med utmärkta 67 slag och i B-klassen blixtrade bowling virtuosen Per-Anders Hörlin till med goda 71 slag, grattis till klassvinnarna! Bästa bruttoscore denna gång, Magnus Lantz och Daniel Rehncrona båda 73 slag, bra spelat! Mikael Åberg toppar fortfarande Order of Merit med 31 poäng och ligger också i topp i Running Eclectic tillsammans med Magnus Frödén på 59 slag. Resultat fjärde deltävlingen.

Välkomna till nästa Torsdagsgolf den 24 maj!


Jämt i toppen på Order of Merit

Efter tre deltävlingar har det utkristalliserats sig en topp trio i Order of Merit som alla plockat höga poäng varje tävling. Mikael Åberg håller fortfarande ledningen med 27 poäng före Magnus Frödén även han 27 och på tredje plats hittar vi "årets överraskning" Ola Svensson med 26. Vinnare denna vecka i A-klassen är Per Danielsson med 70 slag, tvåa Magnus Frödén också han 70 och i B-klassen lyckades Christoph Siebmanns bäst med 73. Vi gratulerar även Mikael Åberg för bästa bruttoscore 76 slag, inget pris i denna gren men äran är desto större. Resultaten hittar ni som vanligt i Min Golf.

OBS! Nästa deltävling spelas den 17 maj så ni får hålla ut till dess, ingen tävling den 10 maj på Kristi Himmelsfärdsdag! 


Grattis till Daniel och Tommy

Årets andra deltävling i Torsdagsgolfen samlade 54 deltagare. Ett stort grattis till klass segrarna Daniel Johansson 68 slag i A-klassen och Tommy Edefiell 66 slag i B-klassen. Order of Merit toppas efter två tävlingar av Mikael Åberg med 20 poäng före Ola Svensson 18 och Magnus Frödén 17, följ resultaten i Min Golf.

Nästan 80 medlemmar har redan anmält sig till de reserverade tiderna som bokas via Bokat.se, men det finns plats för fler och tveka inte att anmäla dig, läs mer under Info Torsdagsgolfen.

OBS! Starttiden för block 3 den 3 maj är 16.10-16.50


Premiären är avklarad med 48 deltagare

Det blev en mycket lyckat premiär för Torsdagsgolfen med 48 deltagare som var många fler än våra förväntningar. Vi gratulerar klass segrarna Mikael Åberg i A-klassen och Dejan Roman i B-klassen som fixade var sin tolvpoängare i Order of Merit. Hela resultatlistan kan du se i Min Golf där du också kan följa resultaten i Order of Merit och Running Eclectic. Nu får vi ladda för första 18-håls tävlingen som spelas den 26 april. 

OBS! Starttiden för block 3 den 26 april är 15.50-16.30.


Torsdagsgolfen startar med en 10 håls tävling

Den 19 april när Torsdagsgolfen startar för säsongen är inte hela banan öppen för spel varför vi väljer att starta med en 10 håls tävling, i övrigt är det samma upplägg som en helt vanlig veckotävling.

OBS! Starttiden för block 3 den 19 april är 16.30-17.10.

Du missar väl inte att anmäla dig till de reserverade tiderna. Att anmäla sig till tiderna är ett bra sätt att komma in i gemenskapen och få nya spelpartner. Läs hur du anmäler dig under Info Torsdagsgolfen.

Vi hälsar dig mycket välkommen till Torsdagsgolfen!


Torsdagsgolfen startar den 19 april
- om vädret och banan tillåter

I år blir det mer fokus på veckotävlingarna, vi korar årets torsdagsgolfare med en Order of Merit där de sju bästa tävlingarna räknas och en Running Eclectic kommer att vara ett inslag under hela säsongen. Avslutningstävlingen spelas lördagen den 29 september med shotgunstart.

Torsdagsgolfen spelas alltid från Gul tee som slaggolf i två klasser, valfri start och spelpartner och tävlingen är öppen för alla herrar över 18 år med officiellt handicap.

Reserverade tider kommer att finnas i tre olika tidsblock och vi skrotar den gamla bokningslistan på anslagstavlan. Vi utnyttjar möjligheterna i Bokat.se för att administrera tiderna på bästa sätt.

Av startavgiften som är 100 kr/tillfälle går 60 procent till priser i veckotävlingen och 40 procent till priser i Order of Merit, Running Eclectic och Avslutningstävlingen.

Har du några frågor går det alltid bra att kontakta någon i tävlingsledningen och läs gärna mer om Torsdagsgolfen under Info Torsdagsgolfen.

Välkomna till en nystart för Torsdagsgolfen!

Tävlingsledningen

 

 

 

 

 

 Här ser ni Ställningen i vårt divisionsspel

Kontakt

Telefon: 036-765 67
E-post: info@jonkopingsgk.se
Adress: Golfbanevägen 11
Postadress: 556 27 JÖNKÖPING
Koordinater (RT90):
6404148, 1400888
Karta

Golfvädret

Väder JGK

Bilder från banan

Inloggning Min Golf