Vi använder cookies för att förbättra vår sida och din besöksupplevelse. Genom att fortsätta använda jonkopingsgk.se godkänner du detta.

 

Info Torsdagsgolfen

Torsdagsgolfen 2020

Håkan och Thomas i topp

Håkan Karlsson vann A-klassen på resultatet 66 slag, det var Håkans första vinst för säsongen i hans 6:e start, tvåa kom Magnus Lantz på 68 och trea Stefan Idrén med 69. I sin tredje start för säsongen kom första vinsten för Thomas Blomberg som vann B-klassen på 66 slag, på andra plats kom Dan Spjern på 67 och trea Peter Hugosson med 68. Bästa brutto denna gång hade Philip Frödén med 72 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Den aktuella ställningen i Order of Merit och Running Eclectic kan du följa i Min Golf. Både tävlingarna spelas i två klasser, A-klassen upp till hcp 9,9 och B-klassen hcp 10-36, uppdelningen i A och B-klass får göras manuellt. För att vara med på Avslutningstävlingen lördagen den 26 september ska man ha spelat minst 7 deltävlingar.

Ändrade blocktider den 13 augusti - Block 4 15.25-15.51 - Block 5 16.00-16.34 

Resultat deltävling 13 den 6 augusti

Vi ses igen den 13 augusti!


Första vinsten för Martin och Björn

I sin 12:e tävlingsstart tog Martin Lindholm Stejdahl sin första vinst för säsongen och vann A-klassen på 66 slag. För Björn Thyselius gick det betydligt snabbare, i sin första start för året vann Björn B-klassen på 70 slag, mycket välkommen till Torsdaggolfen Björn. På andra plats i A-klassen kom Kenneth Ljungberg också han med 66 slag, det var Kenneths 4:e andra plats, på tredje plats kom Otto Lindblad på 72. I B-klassen kom Kent Selander tvåa med 71 och trea Christer Timarsson också han med 71 slag. Bästa brutto hade denna vecka Martin Lindholm Stejdahl med 76 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Nästa tävling är den 6 augusti och det börjar mörkna lite tidigare och vi får justera tiderna i block 4 och 5 med 15-20 minuter per vecka. Läs mer

Resultat deltävling 12 den 30 juli

Mycket välkomna till nästa tävling!


Ek och Salminen veckans vinnare

I sin 8:e start för säsongen lyckades Thomas Ek vinna A-klassen på 66 slag, tvåa kom Mats Eckerstig med 69 och trea en annan Mats med efternamnet Steerling också han med 69 slag. I sin 9:e start för året lossnade det rejält för Peter Salminen som vann B-klassen på 65 slag, på andra plats kom Per-Anders Hörlin med resultatet 66 och trea placerade sig Stefan Wiberg med 71 slag. Simon Holmer hade bästa brutto denna gång med 70 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Det var den 11:e deltävlingen för säsongen, hittills har 95 spelare varit med i årets Torsdagsgolf och deltagarsnittet per tävling ligger på 52.

Resultat deltävling 11 den 23 juli

Vi ses igen den 30 juli!


Philip Frödén den yngsta vinnaren

I augusti fyller Philip Frödén 18 år och är därmed den yngsta vinnaren i Torsdagsgolfen genom tiderna. Fram till 2017 fick bara seniorer delta men det ändrades 2018 och nu kan man vara med och spela det året man fyller 18 år. Inte nog med att Philip vann A-klassen på 69 slag han var också bäst brutto med 69 slag. Som många känner till är Philip son till den i Torsdagsgolf sammanhang mer kände Magnus Frödén som så nyligen som 2018 vann Torsdagsgolfens Order of Merit, mycket trevligt med far och son i Torsdagsgolfen.

På andra plats i A-klassen kom Tomas Lundqvist på 69 slag och trea placerades sig Stefan Eriksson med 70. I B-klassen imponerade Ulf Bergh med 66 slag och tog sin andra vinst för säsongen och viktiga 12 poäng i kampen om B-klassens Order of Merit. På andra plats kom Magnus Christersson 68 och trea Thomas Graneke med 69. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 10 den 16 juli

Välkomna till nästa tävling den 23 juli!


Bengt Lindenlöv briljerade med 60 slag

Efter bl.a. fem birdies briljerade Bengt Lindenlöv i Torsdagsgolfen med det smått otroliga resultatet 60 slag (72 brutto). Bengt vann A-klassen i stor stil, det var hans 4:e seger för året, grattis till prestationen. Andraplatsen i A-klassen togs av gästspelaren Jan Byhlin från Tjörns GK på 67 slag och trea kom Mats Pihl med 68. I B-klassen tog Peter Hugosson sin första vinst för säsongen med resultatet 68 slag, tvåa också på 68 Leif Jansson och trea kom Thomas Graneke på 71 slag. Bästa brutto hade Bengt Lindenlöv på 72 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 9 den 9 juli

Välkomna igen den 16 juli!


Bengt L, Ola, Lunkan, Ulf i topp efter 8 deltävlingar

Efter 8 deltävlingar leder Bengt Lindenlöv A-klassens Order of Merit på 49 poäng, i B-klassen ligger Ola Svensson i topp med 45. Tomas "Lunkan" Lundqvist leder A-klassens Running Eclectic på 50 slag, i B-klassen toppar Ulf Bergh med 48.

I veckans tävling lyckades två killar bemästra vindarna bäst, Stefan Lundh vann A-klassen med 68 slag och i B-klassen var Ola Svensson bäst också på 68. Veckans tvåor var Magnus Törnqvist med 69 slag och Thomas Ek på 70, på tredje plats placerade sig Stefan Idrén med 70 slag och Peter Hugosson också på 70. Bäst brutto för andra veckan i rad Martin Pihl denna gång på 76 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 8 den 2 juli

Vi ses igen den 9 juli, välkomna!


Tredje vinsten för Bengt L - Drömgolf av Leif

Bengt Lindenlöv fortsätter att övertyga av vann veckans tävling på utmärkta 64 slag, det var Bengts tredje vinst och 12 poängare för året och han tog därmed ledningen i Order of Merits A-klass. Tvåa i A-klassen denna gång Kenneth Ljungberg på 66, det var Kenneths tredje andra placeringen för säsongen och det placerar honom också på andra plats i Order of Merit, på tredje plats i veckans tävling kom Bengt Kinell med 67. I B-klassen spelade Leif Jansson drömgolf av vann på 62 slag, tvåa blev årsdebuterande Jonas Fallberg med 64 och trea Mats Månsson på 66. Bästa brutto hade Martin Pihl med 73 slag. Ulf Bergh ligger bäst till i Running Eclectic på 49, först under 50. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 7 den 25 juni

Välkomna till nästa tävling den 2 juli!


Toppresultat av Anders & 2:a vinsten för Bengt

Den 6:e deltävling samlade 48 deltagare, det högsta deltagarantalet på mycket mycket länge en torsdag direkt före midsommarafton, det gillar vi. I B-klassen vann Anders Axelsson på det smått otroliga resultat 61 slag, det kommer att bli svårslaget under säsongen. Tvåa i B-klassen med 65 kom Ola Svensson och trea debutanten Fredrik Edholm på 67, välkommen till Torsdagsgolfen Fredrik. I A-klassen tog Bengt Lindenlöv sin andra vinst med resultatet 66 slag, tvåa denna gång Paul Ljungquist på 68 och trea Tomas Lundqvist också på 68. Lunkan ligger i topp i A-klassen både i Running Eclectic och Order of Merit, i B-klassen leder Per-Anders Hörlin Running Eclectic och Ola Svensson Order of  Merit. Du följer väl ställningen i Min Golf. Bästa brutto denna gång hade Oscar Baumanns Annerhagen med 71 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 6 den 18 juni

Den 25 juni tävlar vi igen, mycket välkomna!


Vi samlar golfare i alla åldrar

Torsdagsgolfen är på god väg att nå ett av sina mål - att samla golfare i alla åldrar. I veckans tävling var det tre av deltagarna som fyller 18 år under året och den äldste är snart 75, vi gillar extra mycket åldersspridningen i startfältet. Nu till resultaten, Bengt Kinell vann A-klassen på 67 slag och tog därmed sin andra 12 poängare i Order Of Merit, tvåa blev Håkan Karlsson med 68 och trea Tomas Lundqvist också på 68. I B-klassen vann Stefan Wiberg före Per-Anders Hörlin, båda hade 65 slag och trea kom Anders Axelsson på 68. Bästa brutto denna torsdag hade Philip Frödén och Victor Lundström båda med 71 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 5 den 11 juni

Välkomna till nästa tävling den 18 juni!


Otroliga 62 med en maxning, grattis Micke

I den fjärde veckotävlingen slog Michael Torndahl till med besked och gick runt på 62 slag trots en maxning på 12:an. Micke vann B-klass i utklassnings stil, tvåa blev Thomas Graneke på 68 och trea Thomas Ek på 69. I A-klassen hade Otto Lindblad en mycket bra dag och vann på 67 slag, på andra plats kom Kenneth Ljungberg också han med 67 och trea blev Martin Lindholm Stejdahl på 68. Victor Roupé hade bästa brutto denna gång med 69 slag. Lite statistik, efter fyra deltävlingar har 85 spelare varit med i Torsdagsgolfen och vi snittar 55 per tävling, det är riktigt bra! Du följer väl ställningen i Order of Merit och Running Eclectic i Min Golf. OBS, det är en A-klass och en B-klass i både tävlingarna, uppdelning får göras manuellt efter avslutat säsong. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 4 den 4 juni

Väl mött nästa torsdag den 11 juni!


Lunkan och Uffe Bergh tog var sin 12 poängare

I strålande golfväder visade Tomas "Lunkan" Lundqvist storform och vann A-klassen på utmärkta 63 slag, i B-klassen toppade Uffe Bergh med resultatet 67. Båda herrarna tog därmed var sin värdefull 12 poängare i Order of Merit. Tvåa i A-klassen var Stefan Idrén på 68 och trea Philip Frödén med 69, Philip hade också dagens bästa bruttoscore med 69 slag. I B-klassen kom Thomas Ek tvåa med 69 och som trea med samma resultat placerade sig Ola Svensson. Deltagarantalet var denna gång 57. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 3 den 28 maj

Välkommen till nästa veckotävling den 4 juni! 


 Pihl och Lindenlöv veckans vinnare

Den andra deltävlingen avgjordes på Kristi Himmelsfärdsdag med 50 deltagare. I A-klassen vann Mats Pihl med 68 slag, på andra plats två slag efter hittar vi Magnus Frödén på 70 och trea kom Oscar Baumann Annerhagen med 71. B-klassens vinnare blev Bengt Lindenlöv på 68, tvåa kom Thomas Graneke med 69 och trea Thomas Ekström på 70. Grattis alla till bra golfspel!

Den 28 maj återgår vi till fem block - 1, 07.00-07.20 - 2, 13.30-14.10 - 3, 15.00-15.20 - 4, 15.50-16.25 - 5, 16.30-17.10.

Tänk på att startavgiften som är 100 kr/tillfälle ska betalas före start till Swish nr 123 106 58 38!

Resultat deltävling 2 den 21 maj

Vi ses igen nästa torsdag!


Bengt och Magnus levererade direkt

Nu är premiären avklarad och vi har ett resultat. I A-klassen hittar vi Bengt Kinell i topp med 68 som tvåa med samma resultat placerade sig Tomas Lundqvist och på tredje plats kom Paul Ljungquist med 69. Vinnare i B-klassen är Magnus Christersson med fin fina 66 och tvåa Kenneth Ljungberg med 68 och trea kom Ola Svensson på 69. Grattis alla till bra golfspel!

Det har öppnats en möjlighet att spela en extra Torsdagsgolf på Kristi Himmelsfärd dag den 21 maj. Upplägget blir med tre tidsblock istället för fem men i övrigt samma upplägg som i premiären. Det är bra om du anmäler dig tidigt eftersom vi reducerar tiderna i blocken efter anmälningsläget den 18-19 maj. Det är inte säkert att vi kan tillgodose alla önskemål om tidig och sen i blocken. Glöm inte att skriva vilket block du vill spela i kommentarsfältet.

Tider för blocken den 21 maj - Block 1, 07.50-08.30 - Block 2, 13.00-14.30 - Block 3, 16.00-17.00

Resultat deltävling 1 den 14 maj

Välkomna igen på Kristi Himmelsfärdsdag!


Välkommen till premiären den 14 maj

Nu är det dags för klassiska Torsdagsgolfen att starta för året. Det är ett perfekt sätt att få kontinuerligt golfspel i en härlig social miljö. Torsdagsgolfen är öppen för alla herrspelare över 18 år med högst hcp 36,0. Även sporadiskt deltagande är mycket välkommet.

 

Det blir ett lite annorlunda upplägg i dessa Corona tider. JGK har upprättat speciella villkor för kategorigolfen som vi måste följa och tävlingskommittén för Torsdagsgolfen har utfärdat tillfälliga tävlingsbestämmelser som gäller under Corona pandemin. Bl.a. måste alla anmälningar göras via Bokat.se och vi lottar tävlingen i fem olika tidsblock. Om du ska delta är det mycket viktigt att du läser igenom både villkoren och de tillfälliga tävlingsbestämmelserna som finns under Info Torsdagsgolfen.

Varmt välkommen till Torsdagsgolfen 2020
Tävlingsledningen


Coranaviruset sätter stopp för premiären

Premiären för Torsdagsgolfen är framflyttad pga. Coronaviruset. Klubben har efter rekommendationer från Svenska Golfförbundet och Folkhälsomyndigheten satt stopp för alla tävlingsverksamhet och kommer med ett nytt besked den 1 maj när tävlingsverksamheten kan startas upp igen.


Säsongsstarten 2020 är den 16 april

Säsongstarten för Torsdagsgolfen är den 16 april och avslutningstävlingen spelas lördagen den 26 september. Upplägget är detsamma som för 2019 och vi inleder och avslutar säsongen med några tävlingar över tio hål. Vi fortsatte att öka antalet deltagare 2019 och snittade 46 per tävling och vår förhoppning är att samla ännu fler golfare under 2020. Torsdagsgolfen är ett perfekt sätt att få kontinuerligt golfspel i en härlig social miljö och vår målsättning är att ta hand om varje ny Torsdagsgolfare på allra bästa sätt.

All information om Torsdagsgolfen 2020 finner du under Info Torsdagsgolfen.

Mycket välkomna till Torsdagsgolfen 2020!
Tävlingsledningen


Simon Holmer årets Torsdagsgolfare 2019

Simon Holmer vann A-klassens Order of Merit med 71 poäng och blev årets Torsdagsgolfare 2019, tvåa med samma poäng kom Stefan Idrén och på tredje plats placerade sig Daniel Rehncrona. Mattias Persson vann B-klassen i stor stil med 76 poäng, tvåa kom Ola Svensson och på tredje plats Thomas Aspklint.

I Running Eclectic A-klass vann Magnus Frödén före Bengt Lindenlöv och Simon Holmer, i B-klassen toppade Mattias Persson före Christoph Siebmanns och Leif Jansson.

I närmast hål tävlingarna vann Simon Holmer hål 5, Magnus Frödén hål 8, Daniel Johansson hål 10, Christoph Siebmanns hål 11 och Bengt Kinell hål 16.

I finaltävlingen utmärkte sig vinnarna i respektive klass Daniel Johansson med 68 slag och Otto Lindblad också med 68, tvåa i A-klassen blev Mats Steerling på 69 och trea Simon Holmer på 71. I B-klassen hittar vi som tvåa Stefan Lundh på 70 slag och trea kom Ulf Bergh med 71. Scratchpriset gick till Simon Holmer på 72 slag.

Grattis alla till mycket bra golfspel!

Resultat Avslutningstävlingen den 28 september

Tävlingskommittén tackar alla som deltagit i Torsdagsgolfen 2019 och hälsar alla mycket välkomna till säsongsstarten i april 2020!


Dags för Avslutningstävlingen

Nu har vi avverkat 23 deltävlingar och Avslutningstävlingen står inför dörren där ett mycket fint prisbord väntar.

Ställningen i Order of Merit 
A-klassen 1) Stefan Idrén 71, 2) Simon Holmer 70, 3) Daniel Rehncrona 66, 4) Marcus Eriksson 63, 5) Mats Steerling 54. B-klassen 1) Mattias Persson 76, 2) Ola Svensson 59, 3) Thomas Aspklint 56, 4) Thomas Graneke 55, 5) Dan Spjern 47.

Ställningen i Running Eclectic
A-klassen 1) Bengt Lindenlöv 49, 2) Simon Holmer 50, 3) Thomas Jonsson & Magnus Lantz 50, 5) Magnus Frödén 50. B-klassen 1) Mattias Persson 40, 2) Leif Jansson 47, 3) Christoph Siebmanns 48, 4) Thomas Ekström 48, 5) Stefan Arvidsson 49.

I veckans deltävlingen vann för andra veckan i rad Marcus Ericsson A-klassen på 36 slag (brutto 37), på andra plats kom Daniel Rehncrona med 37 (brutto 37) och trea Gunnar Christiansson på 37. I B-klassen toppade Thomas Aspklint formen och vann på 36 slag, tvåa blev Ola Svensson med 38 och trea Mattias Persson också han med 38 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 23 den 26 september

Välkomna till Avslutningstävlingen!


Marcus och Mattias levererade

I den 22:a deltävlingen levererade Marcus Ericsson och vann A-klassen på 36 slag (ett under par brutto), på andra plats kom Magnus Frödén också han med 36 och på tredje plats placerade sig Thomas Jonson med 37. I B-klassen vann Mattias Persson på 34 slag och var fyra slag före tvåan Lars Kristoffersson på 38, på tredje plats hittar vi Björn Ericson också han med resultatet 38. Grattis alla till bra golfspel!

Följ gärna ställningen i Order Of Merit och Running Eclectic i Min golf. I båda tävlingarna ska slutresultatet efter Avslutningstävlingen den 28 september delas upp i en A-klass (upp till Hcp 9,9) och i en B-klass (Hcp 10-36).

Resultat deltävling 22 den 19 september

Välkomna igen till näst sista deltävlingen den 26 september!


Avslutningstävlingen den 28 september

När du har spelat sju deltävlingar i Torsdagsgolfen är du kvalificerad att anmäla dig till Avslutningstävlingen. Anmälan gör du i Min Golf senast den 26 september.

Hålltider Avslutningstävlingen lördagen den 28 september
08.00 Scorekort och start-kit kan hämtas i receptionen
09.00 Samling vid terrassen
09.30 Shotgun start
13.45 Ledarbollarna kommer in på sexans green
14.00 Mingel i klubbhuset
15.00 Lunch med hamburgare och dryck
15.30 Prisutdelning

Order of Merit
Vi har i år ökat deltagarantalet i Torsdagsgolfen med 7 % och det ger utrymme för extrapriser. Order of Merit kommer att delas upp i två klasser, A-klassen upp till Hcp 9.9 och B-klassen Hcp 10-36. Klasstillhörigheten styrs utifrån exakt handicap efter Avslutningstävlingen.

Ställningen i Order of Merit när två tävlingar återstår
A-klass: 1) Simon Holmér 70, 2) Daniel Rehncrona 59, 3) Mats Steerling 54
B-klass: 1) Mattias Persson 76, 2) Stefan Idrén 71, 3) Ola Svensson 56

Ställningen i Order of Merit är så jämn att ett antal spelare kan slå sig in på prispallen.


Första årsvinsten för Pelle och Peter

I den 21:a deltävlingen för säsongen vann Pelle Danielsson A-klass på 36 slag och var ett slag före tvåan Marcus Ericsson och trean Paul Ljungquist. I B-klassen hittade Peter Roos äntligen formen och vann på 36 slag och var ett slag före tvåan Otto Lindblad och två slag före trean Stefan Lundh. Grattis alla till bra golfspel!

Nu återstår det bara två deltävlingar innan Avslutningstävlingen den 28 september. Ställningen i Order of Merit och Running Eclectic kan du se under fliken Order of Merit i den senaste Torsdagsgolftävlingen.

Resultat deltävling 21 den 12 september

Välkomna till nästa veckas deltävling!


Anmäl dig till Avslutningstävlingen

Lördagen den 28 september spelas Torsdagsgolfens Avslutningstävling med shotgun start kl. 9.30. När du har spelat sju deltävlingar är du kvalificerad att vara med. Vi utlovar en mycket trevlig dag på klubben och vi bjuder på startkit, närmast hål tävlingar, lunch och ett digert prisbord. Vi tar inte ut någon startavgift till denna tävling och du kan redan nu anmäla dig i Min Golf.

Urban Karlsson tog sin andra raka seger i A-klassen med resultatet 37 slag, på andra plats kom Thomas Jonson på 38 och trea blev Magnus Lantz med 38 slag. I B-klassen visade Otto Lindblad framfötterna och vann på 36 slag, tvåa kom Dan Spjern på 37 och trea Christoph Siebmanns också han med 37 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 20 den 5 september

Välkommen igen nästa torsdag!


Ubbe och Danne slog till

Urban Karlsson och Dan Spjern slog till med mycket bra golfspel och vann var sin klass i Shotgun starten den 29 augusti. Ubbe vann A-klasen på 65 slag, tvåa kom Mats Steerling på 68  och trea Magnus Frödén också han med 68. Danne vann B-klassen på 64 slag, tvåa kom Christoph Siebmanns på 70 och trea Martin Strand på 73. Bästa brutto score hade Simon Holmer med 70 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Nu återstår fyra 10 håls tävlingar innan Avslutningstävlingen den 29 september.

Resultat deltävling 19 den 29 augusti

Vi ses igen den 5 september, välkomna!


Andersson maxade och 4:e gången gillt för Idrén

Max Andersson briljerade med resultatet 65 slag (65 brutto) efter 6 birdies, en bogey och resten par, Max vann A-klassen före Bengt Lindenlöv på 66 och Stefan Eriksson på 68. I B-klassen tog Stefan Idrén sin 4:e tolvpoängare i Order of Merit och leder denna disciplin efter 18 deltävlingar, Stefan hade resultatet 66 slag och vann B-klassen före Mattias Persson på 68 och Fredrik Andersson på 70 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Den 29 augusti startas Torsdagsgolfen med en shotgun start kl. 15.45 (ändrad tid). Till denna tävling måste du anmäla dig i Min Golf senast onsdagen den 28 augusti kl. 14.00. Startlistan publiceras torsdagen den 29 augusti kl. 9.00. Troligtvis har vi dubbelstart på några hål och det kan ge viss möjlighet till något senare start för några deltagare. Kom gärna i så god tid som möjligt!

Resultat deltävling 18 den 22 augusti

Välkommen att anmäla dig till deltävlingen den 29 augusti!


Första för Magnus och andra för Thomas

Magnus Lantz tog sin första 12 poängare i Order Of Merit genom att vinna A-klassen på utmärkta 66 slag, som tvåa i A-klassen placerade sig Daniel Rehncrona med 67 (68 brutto) och trea kom Per Danielsson på 68 slag. I B-klassen vann Thomas Graneke och tog sin andra 12 poängare för säsongen med fin fina 67 slag, som tvåa hittar vi Kent Selander på 68 och trea blev Christoph Siebmanns med 69 slag. Grattis alla till bra golfspel!

OBS! Starttider i Block 3 den 22 augusti är 15.30-16.10.

Resultat deltävling 17 den 15 augusti

Välkomna till nästa Torsdagsgolf den 22 augusti!


Simon Holmer tog sin tredje raka vinst

Formen håller i sig för Simon Holmer som tog sin tredje raka vinst i A-klassen med 70 slag (70 brutto). Simon leder också både Order of Merit och A-klassen i Running Eclectic. På andra plats i A-klassen placerade sig Max Andersson med 70 slag (70 brutto) och trea kom Johan Weitz också han med 70 slag. I B-klassen var det en annan herre Mattias Persson som visade framfötterna och slog till med det utmärkta resultatet 63 och vann tävlingen i stor stil, tvåa kom Lars-Göran Stenberg på 66 slag och trea Daniel Johansson med 67. Grattis alla till bra golfspel!

OBS! Starttider i Block 3 den 15 augusti är 15.50-16.30.

Resultat deltävling 16 den 8 augusti

Vi ses igen nästa torsdag!


Andra raka vinsten för Simon och Stefan

Simon Holmer och Stefan Idrén tog andra raka vinsten i Torsdagsgolfens 15:e deltävling, Simon i A-klassen med 68 slag (69 brutto) och Stefan i B-klassen med 69. Båda herrarna kammande också hem viktiga 12 poängare i kampen om Order Of Merit och ligger mycket bra till i tävlingen. Tvåa i A-klassen kom Bengt Kinell med 69 och trea Mats Steerling på 70 slag. I B-klassen kom Per Danielsson tvåa på 70 slag och som trea på samma resultat placerar sig Leif Jansson. Grattis alla till bra golfspel!

OBS! Starttider i Block 3 den 8 augusti är 16.10-16.50.

Resultat deltävling 15 den 1 augusti

Välkomna igen till nästa Torsdagsgolf!


Simon Holmer visade toppklass

Simon Holmer var den spelare som imponerade mest i startfältet i den fjortonde omgången av Torsdagsgolfen. Simon vann A-klassen på utmärkta 66 slag och var också i tuff konkurrens bäst brutto med 68. På andra plats i A-klassen placerade sig Daniel Rehncrona på 69 och trea kom förra årets Order of Merit Mästare Magnus Frödén med 69. I B-klassen toppade Stefan Idrén på 71 slag före Oscar Jansson med 72 och trea blev Mattias Persson också han med 72 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 14 den 25 juli

Välkomna till ny tävling den 1 augusti!


Ola, Bengt och Leif leder efter 13 deltävlingar

Efter 13 deltävlingar leder Ola Svensson Order of Merit på 54 poäng, på andra plats är Stefan Eriksson med 49 och trea Simon Holmer på 42. I Running Eclectic leder Bengt Lindenlöv A-klassen med 51, på andra plats hittar vi Simon Holmer på 53 och på tredje plats Thomas Jonson också han med 53. I B-klassen toppar Leif Jansson med 47 före Mattias Persson på 50 och Ulf Bergh på 51. En fullständig resultatlista för Order of Merit och Running Eclectic redovisas varje vecka i Min Golf, dock får uppdelning av Running Eclectic mellan A och B klass göras manuellt.

I veckans tävling som samlade 38 deltagare lyckades Tomas Lundqvist och Mattias Persson bäst genom att vinna var sin klass på 67 respektive 64 slag. På andra plats i A-klassen placerade sig Simon Holmer på 68 (brutto 70) och debuterande Magnus Törnqvist kom tvåa i B-klassen med 69 slag. På tredje plats i A-klassen kom Bengt Lindenlöv på 68 slag och trea i B-klassen Ola Svensson med 70. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 13 den 18 juli

Vi ses igen den 25 juli!


Spela minst sju deltävlingar

Nu kan man säga att det är halvtid i Torsdagsgolfen när vi har spelat tolv deltävlingar. Du känner väl till att man kvalificerar sig till Avslutningstävlingen lördagen den 28 september genom att spela minst sju deltävlingar. Avslutningstävlingen startas med shotgun start och vi utlovar ett mycket bra prisbord. Antalet spelare som varit med i Torsdaggolfen är nu uppe i 110 och snittet/tävling ligger på 49, en ökning med 10% mot förra året.

I veckans tävling vann Marcus Ericsson A-klassen på 67 slag, som tvåa med samma antal slag placerade sig Mats Steerling och på tredje plats kom Terry Burgoyne med 68 slag (66 brutto). I B-klassen överraskade Thomas Aspklint och vann på 68 slag, på andra plats hittar vi förra veckans vinnare Mattias Persson på 70 och trea kom Björn Ericson med 72 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 12 den 11 juli

Välkomna till nästa Torsdagsgolf den 18 juli!


Isac i en klass för sig

Isac Thelander var i en klass för sig när han i den 11:e deltävlingen slog till med toppenbra 65 slag (66 brutto) och vann A-klassen i stor stil. En annan spelare som vi gärna uppmärksammar är Mattias Persson som i sin första start i Torsdagsgolfen lyckades vinna B-klassen på 70 slag. Tvåor denna vecka blev Peter Odin med 69 slag och Lars-Göran Stenberg på 71 och på tredje plats placerade sig Torgny Sander med 70 och Klas Brandt på 72 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 11 den 4 juli

Missa inte nästa deltävling i Torsdaggolfen den 11 juli!


Årsbästa av Erik och Lunkan

I veckans deltävling som spelades under utmärkta förhållanden gjorde båda vinnarna årsbästa, Erik Urefjord i A-klassen på fin fina 66 slag (brutto 71) och i B-klassen Tomas Lundqvist som har kommit i form och slog till med 68. Grattis till Erik och Tomas!

Efter tio deltävlingar i årets Torsdagsgolf är ställning i sidotävlingarna som följer. Order of Merit: 1) Ola Svensson 48, 2) Stefan Eriksson 42, 3) Erik Urefjord 39. Running Eclectic: A-klass 1) Bengt Lindenlöv 52, 2) Thomas Jonson 54, 3) Paul Ljungquist 54, B-klass 1) Leif Jansson 50, 2) Michael Torndahl 52, 3) Oscar Jansson 53. Gå gärna in i Min Golf och kolla på din egen placering.

Resultat deltävling 10 den 27 juni

Välkomna till nästa Torsdagsgolf den 4 juli!


Daniel och Paul tog var sin 12 poängare

Daniel Rehncrona och Paul Ljungquist tog var sin 12 poängare i Order of Merit genom att vinna var sin klass i veckans tävling, Daniel i A-klassen med 69 slag och Paul i B-klassen med 67 slag. Ni följer väl ställningen i Order of Merit och Running Eclectic i Min Golf. Notera att Running Eclectic spelas i två klasser och delas upp manuellt när säsongen är avslutad, A-klassen upp till Hcp 9,9 och B-klassen Hcp 10-36. I Order Of Merit räknas dom sju bästa resultaten under hela säsongen. Veckans tvåor var Mats Eckerstig på 71 slag och Thomas Ek med 67 slag och på tredje plats i respektive klass hittar vi Magnus Lantz på 71 och Klas Brandt med 70 slag. Daniel Rehncrona hade bästa bruttoscore med 70 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 9 den 20 juni

Vi ses igen den 27 juni!


Bengt och Ola veckans vinnare

I den åttonde deltävlingen som samlade 53 tävlande slog Bengt Lindenlöv till med utmärkta 63 slag (72 brutto) och det räckte med bred marginal till vinst i A-klassen, tvåa kom Stefan Eriksson med 67 och på tredje plats Per Danielsson på 69 slag. Dagens vinnare i B-klassen var Ola Svensson med 69 slag, tvåa kom Fredrik Andersson med 71 och på tredje plats placerade sig Stefan Idrén med 72 slag. Bästa brutto hade Terry Burgoyne med 69 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling 8 den 13 juni

Välkomna till nästa Torsdagsgolf den 20 juni!


Daniel glänste i solskenet

Vår omtyckta Pro Daniel Rehncrona glänste när han gick runt på 63 slag (64 brutto). Detta räckte till en solklar vinst i A-klassen och Daniel var sex slag före tvåan Urban Karlsson på 69 och trea kom Terry Burgoyne på 70 netto (68 brutto). I B-klassen lyckades Stefan Idrén bäst med 68 slag, tvåa kom Magnus Christersson på 70 och på tredje plats Lars Kristoffersson på 71. Grattis alla till bra golfspel! Nu har vi passerat 100 deltagande spelare (102) och det gör vi två månader tidigare än 2018 och snittet per tävling ligger på 53 spelare, en mycket bra ökning mot förra året.

Resultat deltävling sju

Välkommen till ny tävling nästa torsdag!


Meste Torsdagsgolfaren vann A-klassen

En inte alltför vild gissning är att Thomas Jonson är en av de medlemmar som spelat mest Torsdagsgolf på JGK. Thomas vann veckans A-Klass med 68 slag, tvåa med samma resultat kom Bengt Kinell och på tredje plats placerade sig Patrik Gustafsson med 70 slag. I topp i B-klassen hittar vi en annan Thomas som inte är lika rutinerad i Torsdagsgolf sammanhang men förstås alltid lika välkommen. Thomas Graneke vann B-klassen på 70 slag, tvåa kom Ulf Bergh med 74 och på tredje plats hittar vi Ola Svensson också han med 74 slag. För andra veckan i rad hade Ulrik Jonson bästa brutto med 72 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Nu gör vi uppehåll en vecka och återkommer med nästa Torsdagsgolf på Sveriges Nationaldag den 6 juni.

Resultat deltävling sex

Välkomna igen på Sveriges Nationaldag den 6 juni!


Thony, Oskar och Christoph i topp efter fem deltävlingar

Efter fem deltävlingar leder Thony Karlsson Order of Merit på 26 poäng två poäng före Leif Book. I Running Eclectic toppar Oskar Henningsen A-klassen på 62 slag och i B-klassen leder Christoph Siebmanns på 60 slag. Ställningen i tävlingarna kan du följa i Min Golf. I veckans Torsdagsgolf lyckades Lars Kristoffersson bäst i A-klassen med resultatet 72 slag, tvåa kom Ulrik Jonsson på 73, Ulrik hade också bästa bruttoscore på 72 slag, som trea i A-klassen placerade sig Stefan Eriksson också han med 73 slag. Bäst i B-klassen var Thony Karlsson på 70 slag, tvåa Pille Nyquist på 72 och på tredje plats hittar vi Stefan Idrén på 75 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling fem

Vi ses igen nästa torsdag!


Solskenslirarna stannade hemma

Solskenslirarna stannade som vanligt hemma när SMHI lovade eftermiddags regn vid säsongens första 18 håls tävling och antalet deltagare stannade denna torsdag på måttliga 36 spelare. I A-klassen vann Bengt Lindenlöv på 69 slag och var en av två deltagare som gick bättre än sitt handicap, CBA var -1 som tyder på lite svårare förhållanden än vanligt. Tvåa i A-klassen kom Erik Urefjord med 71, Erik var också bäst brutto på 77, på tredje plats placerades sig Stefan Eriksson med 73. I B-klassen toppade Christoph Siebmanns med 69 slag, tvåa kom Thony Karlsson med 71 och den tredje pallplatsen gick, för andra veckan i rad, till Lars-Göran Åkerberg med 74 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling fyra

Vi ses igen den 16 maj!


Leif och Oscar bäst i blåsten

Den tredje deltävlingen genomfördes i snålblåst och förmiddagsskurar. Vinnarna i respektive klass var Leif Book och Oscar Jansson med resultaten 39 och 35 slag. Tvåa i A-klassen kom Bengt Kinell också han med 39 slag och tvåa i B-klassen Per-Anders Hörlin med 37. Treor denna vecka blev Mats Steerling med 40 och L-G Åkerberg med 38 slag. Brutto bäst med 43 slag var Daniel Rehncrona, Mats Steerling och Leif Book. Grattis alla till bra golfspel! Resultaten i sidotävlingarna Order of Merit och Running Eclectic kan du följa i Min Golf.

Den 9 maj övergår vi till 18 håls tävlingar och observera att Block 3 vid denna deltävling, pga. mörkrets inbrott, har reserverade starttider mellan kl. 16.10 och 16.50.

Resultat deltävling tre

Välkomna igen den 9 maj!


Rekordstort intresse för Torsdagsgolfen

Premiären samlade 61 deltagare och andra deltävlingen rekordnoteringen 69 startande och man får åtminstone gå tillbaka mer än 10 år för att hitta en liknande toppnotering. En bidragande orsak är säkert att vi i säsongstarten valt att spela 10 håls tävlingar, nästa vecka går den sista tio håls tävlingen för våren men vi återkommer och avslutar säsongen med fyra 10 håls tävlingar innan Avslutningstävlingen spelas lördagen den 28 september.
Denna vecka vann Max Andersson A-klassen på utmärkta 35 slag, Max var också tillsammans med Terry Burgoyne bäst brutto med 36 slag. På andra plats i A-Klassen hittar vi Thomas Jonson med 36 slag och på tredje plats kom Patrik Gustafsson också han med 36. I B-klassen toppar Dan Spjern med fin fina 33 slag, fem slag bättre än handicapet. På andra plats i B-klassen kom Jonas Fallberg med 35 och på tredje plats Tommy Edefiell med 38 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling två

Vi ses igen nästa torsdag!


Premiären lockade 61 startande

61 startande i premiären den 18 april är vi jättenöjda med och det är den bästa noteringen på sju år. Bäst i A-klassen över 10 hål var Fredrik Karlsson med 38 slag, tvåa med samma resultat placerade sig Leif Book och som trea också med 38 slag hittar vi Oskar Henningsen. I B-klassen lyckades Thomas Ek bäst med resultatet 35 slag, på andra plats kom Bengt Rydell också han med 35 och på tredje plats Thomas Graneke med 36 slag. Brutto bäst i premiärtävlingen var Fredrik Karlsson med 40 slag. Grattis alla till bra golfspel!

Resultat deltävling ett

Välkomna till nästa tävling den 25 april!


Nedräkningen har börjat för Torsdagsgolfen 2019

Säsongstarten för Torsdagsgolfen är i år den 18 april och avslutningstävlingen spelas lördagen den 28 september. Upplägget är detsamma som för 2018 med undantag av att vi spelar några fler tio håls tävlingar. Vi inleder säsongen med tre tävlingar över tio hål och avslutar säsongen med fyra tio håls tävlingar. Nystarten 2018 med en ökning av antalet tävlingsdeltagare med 41% är en dundersuccé. Torsdagsgolfen är ett perfekt sätt att få kontinuerligt golfspel i ett härligt socialt sammanhang och vi hoppas kunna samla ännu fler golfare under 2019. All information om Torsdagsgolfen 2019 kan du ta del av under Info Torsdagsgolfen till höger på denna sida.

Mycket välkomna till Torsdagsgolfen 2019!
TävlingsledningenMagnus Frödén mästare 2018

Magnus Frödén vann Order of Merit och blev Torsdagsgolf-mästare 2018, tvåa bara en poäng efter kom Magnus Lantz och på tredje plats placerade sig Stefan Wiberg. I Running Eclectic A-klass vann Patrik Andersparr före Magnus Frödén och Peter Odin och i B-klassen segrade Thony Karlsson före Dan Spjern och Klas Brandt. I närmast hål tävlingarna vann Stefan Lundh hål 5, Martin Pihl hål 8,10 och 16 och Mikael Åberg hål 11. I finaltävlingen utmärkte sig vinnarna i respektive klass Tomas Lundqvist med 69 slag och Christoph Siebmanns på 64 slag, tvåa i A-klassen blev Magnus Lantz 71 och trea Gunnar Christiansson 71. I B-klassen hittar vi som tvåa Magnus Christersson på 69 och trea kom Klas Brandt med 71. Delat scratchpris blev det mellan Magnus Lantz och Mikael Åberg, båda med 75 slag. Grattis alla till mycket bra golfspel! Nu kan vi börja tänka på att vintra in golfen och tävlingskommittén tackar alla som deltagit i årets Torsdagsgolf och hälsar er mycket välkomna till säsongsstarten i april 2019.

Resultat Avslutningstävlingen

Bilder från finaldagen

Tack för i år!


 

Kontakt

Telefon: 036-765 67
E-post: info@jonkopingsgk.se
Adress: Golfbanevägen 11
Postadress: 556 27 JÖNKÖPING
Koordinater (RT90):
6404148, 1400888
Karta

Integritetspolicy

Golfvädret

Väder JGK

Bilder från banan

Inloggning Min Golf