Vi använder cookies för att förbättra vår sida och din besöksupplevelse. Genom att fortsätta använda jonkopingsgk.se godkänner du detta.

 

Damer senaste tävling

Säsongsavslutning 18 hål Pb
2016-09-24
A-klassen:
1. Birgitta Berggren 35 p
2. Anita Eriksson, 34 p
3. Karin Lindström, 33 p

B-klassen:
1. Marie Mieritis, 37 p
2. Camilla Magnusson, 33 p
3. Kerstin Berggren, 32 p

Närmast hål: Annika Elfgren Brandt

 

Damer Resultat 2016

Information från GIT (Golfens IT-system)
Nya GIT Tävling stödjer inte en tävling som i en rond inte går över 9 eller 18 hål.

Det innebär att våra tidigare 10-hålstävlingar numera spelas över 9 hål.  

Under 2016 spelar vi golf på onsdagar enligt följande tävlingsprogram.

Tävlingsprogram 2016

Trivsel och gemenskap
Syftet med våra golfrundor är att ha trevligt och spela golf tillsammans. Det finns också ett tävlingsmoment. Flera gånger per säsong har vi en arrangerad kvällsaktivitet med någon av våra sponsorer, inklusive prisutdelning och fika. 

Två typer av tävlingar
Vi har två olika typer av tävlingar Onsdagsgolf och Sponsrade tävlingar.

Onsdagsgolf
Vid onsdagsgolf har vi Drop-in-golf. Starttider är bokade under våren oftast mellan kl. 17.00 och 18.00. Under hösten sker starter vanligtvis mellan 16.30 - 17.30 med undantag för tävlingen på korthålsbanan som startar 16.00 och avslutningstävlingen som spelas på en lördag. Se mer tider i detalj för respektive onsdag i tävlingsprogrammet och i GIT. Du kan komma när som helst under denna tid, det finns alltid någon att spela med. Två golfvärdar finns på plats och välkomnar oss deltagare. Golfvärdarna ser till att vi kommer ut i en jämn ström. Golfvärdarna går i sista bollen. Se programmet vilka tider som gäller för respektive tävling.

Det är också möjligt att spela onsdagsgolf vid annan tidpunkt under dagen. Minst två i bollen ska spela tävlingen. Undantag gäller för juli månad då det även är tillåtet att spela med annan partner som inte är med i onsdagsgolfen.

Innan du påbörjar din rond anmäler du dig och betalar startavgift i kansliet.

Onsdagsgolfen spelas i normalfallet i en A-klass och i en B-klass. Vi tillämpar flytande handicapindelning med lika många spelare i varje klass. Vid udda antal startande ska A-klassen tilldelas en extra spelare. Det fordras minst fem spelare för att bilda en klass. Är det färre än tio som spelar har vi endast en klass.

Varje gång du spelar onsdagsgolf får du poäng beroende på hur du placerar dig i din klass.  Hur många poäng du får beror på hur många som deltar. Är det tio spelare i din klass och du vinner klassen får du 10 poäng. Kommer du tvåa får du 9 poäng, osv. Segrare i A- resp B-klass får samma antal poäng. Kommer du bland de fyra sista placerade i klassen får du 4 poäng. Vid ojämnt antal deltagande i A-klassen tilldelas 4 poäng till de fem sista placerade. Anledningen till att vi tilldelar samma poäng till de sista placerade är för att minska gapet i totala poängsammanställningen. Vid avbruten eller inställd tävling delas inga poäng ut.

Efter genomförd rond lämnas scorekortet i lådan i damrummet.

Poäng från alla tävlingar i onsdagsgolfen räknas samman under säsongen. Både poäng från A- och B-klass summeras i samma lista. Aktuell ställning hittar du i menyn till höger under Damer Resultat 2016.

Sponsrade tävlingar
Vid sponsrade tävlingar anmäler du dig i GIT och får en lottad starttid, i normalfallet mellan kl. 16.30 och 17.30. I sponsrade tävlingar spelar vi också i en A-klass och i en B-klass. Efter tävlingen har vi prisutdelning och fika.

Säsongens vinnare
Poängen från onsdagsgolfen räknas samman för att kora säsongens Vinnare av onsdagsgolfen.

Utöver att vi tävlar om säsongens vinnare av onsdagsgolfen korar vi också Bästa dam genom att vi slår ihop resultaten från onsdagsgolfen med de sponsrade tävlingarna. Vi använder då samma beräkningssätt av poäng vid de sponsrade tävlingarna som vid onsdagsgolfen.

När säsongen är över koras också årets Mesta dam (den som deltagit flest onsdagar).

Prisutdelning sker på vår Höstavslutning. Det brukar vara ett fint prisbord.

Startavgift
Startavgiften för respektive tävling framgår av tävlingsprogrammet. I startavgiften ingår tävling och eventuell fika eller mat (gäller ej Harrys tävlingen). Startavgiften betalar du i kansliet.

Birdie
Gör du en birdie på en onsdagstävling. Häng upp en fågel i vårt birdieträd i damrummet. Märk fågeln med namn, datum och vilket hål.

HCP-reglering
Tävlingsresultatet registreras i GIT och din HCP justeras automatiskt efter varje tävling enligt gällande regler.

Avbokning
Om du får förhinder och önskar avboka din anmälan till en tävling där det ingår fika, måste du göra detta senast dagen innan. Om du gör din avanmälan på tävlingsdagen måste du ändå betala startavgiften eftersom fika redan är beställt.

Golfvärd
Att vara golfvärd innebär att du är på plats vid anmälan och första start. Vi har två golfvärdar vid varje drop-in tävling. Golfvärdsskyltar att fästa på tröjan finns i kansliet. Som golfvärd ser du till att fylla starttiderna och att alla har någon att spela med. Golfvärden bevakar också att endast tävlande startar. Större skyltar som meddelar att tävling pågår finns att sätta upp vid hål 1 och vid hål 7. De två golfvärdarna fångar upp den som eventuellt kommer sist och de startar själva i sista bollen.

En lista över säsongens golfvärdar finns uppsatt på anslagstavlan. Har du anmält dig till golfvärd så notera datumet.

Kontakt

Telefon: 036-765 67
E-post: info@jonkopingsgk.se
Adress: Golfbanevägen 11
Postadress: 556 27 JÖNKÖPING
Koordinater (RT90):
6404148, 1400888
Karta

Golfvädret

Väder JGK

Bilder från banan

Inloggning Min Golf