Vässa formen!

Rätt loft och lie på klubborna?
Rätt skaft för din sving?
Vässa form och utrustning med en studiolektion med svinganalys.
25 min - 375:-
50 min - 625:-
Lektionspaket - 1 450:-
(2x50 min+1x25 min)

Hyr golfbil

Förhöj spelupplevelsen med golfbil.
18 hål - 400 kr
36 hål - 600 kr
Medlemmar har 100 kr rabatt på priset.

Banchefen kan med kort varsel införa ett förbud mot golfbilar. Förbud råder från 7/10.

Körkortskrav och körtips för golfbil.

Snabbfakta Banan

Spelbar:
9 hål 1938. 18 hål 1961.
Arkitekt: Frank Dyer (1938) och
Nils Sköld (1961)
Tee typ: Gräs
Karaktär: Stadsnära, kuperad parkbana.
Greengräs: Vitgröe
Par: 70
Banrekord: 60 slag (gul tee)
Terry Burgoyne
62 slag (vit tee) Per Nyman.

JGK Finish

Läget på banan när vi nu går in i augusti är ganska bra med tanke på väderförutsättningarna denna sommar. Vi har fått cirka 70 mm regn sedan slutet av april och dessa har kommit under 3-4 enstaka dagar vilket medför mer skada än nytta på banan. Bunkrar och vägar tar mycket stryk av skyfall, och på övriga ytor så rinner det bara ovanpå då det är för torrt i marken för att kunna ta upp sådana häftiga skurar.

Vi har kunnat hålla banan förhållandevis grön trots värmen. Men tyvärr så kommer det för eller senare sjukdomar som blossar upp pga stressade gräsplantor. Sedan cirka 3 veckor tillbaka har vi ett ganska kraftigt Antraknosangrepp som leder till att gräset dör i stora fläckar.

Vi har satt in de åtgärder vi har tillgång till samt har tillstånd att göra, främst då att spruta bekämpningsmedel mot svampen. Tyvärr så är det gräs som redan dött bortom räddning, så nu är vår plan att försöka stödså greenerna under v.33 om vi har vädret med oss. Och försöka reparera de skador vi nu fått under sensommaren och hösten så att gräset får en bra invintring.

Som vanligt hoppas vi att du gör ditt för att hjälpa till med banans finish: var noga med att laga nedslagsmärken och kratta ordentligt efter dig i bunkern. Tänk dessutom på att hela krattan ska placeras i bunkern så sparar det tid för oss när vi klipper runt bunkrarna.

Markus Rehnström
Banchef

Mål och verksamhetsplan för banan

Jönköpings Golfklubb arbetar utifrån ett antal riktlinjer för hur bana/anläggning skall presenteras och skötas, för att uppnå den nivå som medlemmarna via årsmöte givit styrelsen i uppdrag att fastställa för klubben.
På uppdrag av styrelsen år 2007 uppdrogs åt David Stansfield att göra en omfattande besiktning och analys av banan. Detta resulterade i ett dokument som beskriver markförhållanden, jordmån, bevattning och andra förhållanden som påverkar spelytorna. Samt hur klubben bör agera ur skötselsynpunkt för att optimera spelbarhet på jämna och välmående gräsytor såsom tee, fairway och green.

Detta STANSFIELDDOKUMENT har legat till grund för en skötselplan av anläggningen.