Vässa formen!

Rätt loft och lie på klubborna?
Rätt skaft för din sving?
Vässa form och utrustning med en studiolektion med svinganalys.
25 min - 375:-
50 min - 625:-
Lektionspaket - 1 450:-
(2x50 min+1x25 min)

Hyr golfbil

Förhöj spelupplevelsen med golfbil.
18 hål - 400 kr
36 hål - 600 kr
Medlemmar har 100 kr rabatt på priset.

Körkortskrav och körtips för golfbil.

Snabbfakta Banan

Spelbar:
9 hål 1938. 18 hål 1961.
Arkitekt: Frank Dyer (1938) och
Nils Sköld (1961)
Tee typ: Gräs
Karaktär: Stadsnära, kuperad parkbana.
Greengräs: Vitgröe
Par: 70
Banrekord: 60 slag (gul tee)
Terry Burgoyne
62 slag (vit tee) Per Nyman.

JGK Finish

Mål och verksamhetsplan för banan

Jönköpings Golfklubb arbetar utifrån ett antal riktlinjer för hur bana/anläggning skall presenteras och skötas, för att uppnå den nivå som medlemmarna via årsmöte givit styrelsen i uppdrag att fastställa för klubben.
På uppdrag av styrelsen år 2007 uppdrogs åt David Stansfield att göra en omfattande besiktning och analys av banan. Detta resulterade i ett dokument som beskriver markförhållanden, jordmån, bevattning och andra förhållanden som påverkar spelytorna. Samt hur klubben bör agera ur skötselsynpunkt för att optimera spelbarhet på jämna och välmående gräsytor såsom tee, fairway och green. Detta STANSFIELDDOKUMENT har legat till grund för en skötselplan av anläggningen.
Mål och verksamhetsplanen beskriver plan för banverksamheten, presentation och skötsel av banorna samt banutveckling.
Planen skall ge underlag för styrelsens bedömning av resurstilldelning samt medlemmarnas beslut vid årsmöte. Planen skall ligga till grund och ge underlag för den banansvariges skötselplaner och vid behov revideras årligen i samband med budgetarbete. Planen skall vara underlag och stomme i klubbens långsiktiga banutvecklingsdokument som beskriver större och omfattande förändringar samt kostnadskrävande investeringar.

Mål och verksamhetsplan
Banutvecklingsdokument