Vi har två typer av tävlingar på onsdagar, drop in och lottade tävlingar, vilket framgår i tävlingsprogrammet och i GIT. Dessa tävlingar är öppna för alla damer över 18 år, så varmt välkomna!

Startavgift
Startavgiften för respektive tävling framgår i tävlingsprogrammet och betalas till kansliet. I avgiften ingår tävling och eventuell kvällsaktivitet, mat och priser.

Klassindelning
Vi strävar efter att få en så jämn fördelning mellan klasserna som möjligt, därför kör vi med flytande handicap. Deltagarnas handicap avgör vilken klass (A eller B) man hamnar i för varje tävling. Det fodras minst fem golfare som tävlar för att bilda en klass. Vid udda antal startande ska A-klassen tilldelas en extra spelare.

HCP-reglering
Tävlingsresultatet registreras i GIT och ditt handicap justeras automatiskt efter varje tävling enligt gällande regler.

Avbokning
Om du får förhinder och önskar avboka din anmälan till en tävling där det ingår mat, måste detta göras senast dagen före tävling. Gör du din avanmälan på tävlingsdagen måste du betala startavgift eftersom mat redan är beställt.

Drop in
Vi damer har reserverad tid mellan klockan 16.30-17.30 om inget annat anges. Ingen föranmälan behövs utan anmälan och betalning görs i kansliet när man kommer. Två golfvärdar ser till att det alltid finns någon att spela med. Passar det bättre att spela vid annan tid på dagen bokar du på egen hand. Minst två spelare i bollen måste vara med i tävlingen. Scorekorten lämnas i lådan i damrummet.

Drop in tävlingarna i juli har inga golfvärdar. Du bokar själv den tid som passar och du kan spela med vem du vill. Din markör behöver alltså inte vara med i tävlingen. Scorekorten lämnas i lådan i damrummet.

Drop in är en tävling under säsongen. Poängberäkning sker genom att de tio bästa i varje klass får poäng 10, 9 osv i fallande skala. Vid avbruten tävling ges inga poäng. Prisutdelning sker på höstavslutningen.

Damer från annan klubb som vill deltaga betalar tävlingsgreenfee, 18 hål kostar 300 kr och för 9 hål 250 kr.

Lottade tävlingar
Anmälan till alla lottade tävlingar görs i GIT eller till kansliet. Starttiderna är mellan klockan 16.30-17.30 och de lottas om inget annat anges. Det finns möjlighet att ange önskemål om tidig eller sen starttid, vilket tillmötesgås i största mån. Scorekortet lämnas ut i kansliet när du betalar. Efter genomförd rond lämnas scorekorten till tävlingsledningen. Prisutdelning sker efter tävling i samband med en bit mat. Lottade tävlingar är endast för klubbmedlemmar.

Lucky Seven
Lucky Seven spelas vid tre tillfällen, markerade med ** i tävlingsprogrammet. Vinnaren och näst sist placering för liknande pris. Pris även till den som kommer på plats 7 = Lucky Seven, plats 14 = dubbel Lucky Seven, plats 21 = trippel Lucky Seven osv beroende på pristillgång, deltagare och sponsor.

Syftet är att alla ska ha chans att vinna även om prestationen inte gav bästa resultat just denna dag, samt göra golfen mer lättsam, spännande och inkluderande.

Övriga tävlingar
Utöver drop in och lottade tävlingar finns det möjlighet att deltaga i ett antal andra tävlingar, läs mer under rubrik "Övriga tävlingar".

Damkommitté

Lotta Lantz Cinna Blomgren Eva Mattihasson Ingrid Berglund Nina Ahlebro Maggie Berglund Marie Mieritis Agneta Lilja