JGK på Youtube

Nyheter på Jönköpings GK

Skulle tävlingen kunna bli av i pandemitider?
Kunde det hotande åskvädret göra så att vi fick avbryta?
Skulle priserna räcka, bullarna vara goda och skulle barnen orka i den 28-gradiga värmen?

Frågorna var många, men med bara två avhopp pga sjukdom och endast åskmuller på avstånd kunde tävlingen, eller ”träningstävlingen”, genomföras på allra bästa sätt.

Jönköpings golfklubb hade samlat föräldrar som funktionärer och ”raggat” priser hos sponsorerna vilket gjorde att alla barn och ungdomar fick pris! Enligt reglerna fick barnen upp till 13 år samma pris utan att resultaten redovisades.

De minsta gick två varv på vår korthålsbana (=12 hål) och uppvisade fint och snabbt spel ivrigt påhejade av både föräldrar, syskon och mor-/farföräldrar.

De äldre barnen delades upp i fyra klasser och spelade 10 hål på stora banan. Även där fick vi se och höra om bra spel och mycket fint genomförande. Man fick lära sig att räkna ut sin nettoscore och i de två äldsta klasserna utsågs segrare som fick hålla tacktal och få applåder.

En mycket lyckad dag, som vi hoppas kan upprepas på någon av våra klubbar i Golfköping. Tack alla för att ni kom!

Tack även till sponsorerna!

/Signerat Hans Ljungkvist