Vi använder cookies för att förbättra vår sida och din besöksupplevelse. Genom att fortsätta använda jonkopingsgk.se godkänner du detta.

 

JGK på Facebook

JGK på Youtube

Nyheter på Jönköpings GK

Per-Olof Persson segrade i H75!

SM H75 (53 deltagare) spelades på Sjöbo GK tillsammans med H70 klassen (70 deltagare). H75 spelades över 36 hål. Banan var i fin kondition, men upphöjda snabba och mycket hårda greener, gjorde det svårt att få stopp på green.

Första omgången på lördagen spelades i regn och åskväder. De fick bryta 1-1,5 h för åska mitt i ronden. Några skogsbesök med två dubbla och en trippel som resultat, gjorde att P-O slutade på 81 slag, en 9:e plats 6 slag efter ledaren.

Här nedan kommer hans egna ord om tävlingen:

”På söndagen var det ösregn hela ronden. Men lika för alla. Jag lyckades då hålla ihop det i regnet och landade på 77 slag som var dagens näst bästa score och ledning i klubbhuset. Två tre-bollar var kvar ute när jag kom in. Det blev en spännande väntan tills alla resultaten till slut var klara. Då visade det sig att det blev särspel mellan Roy Syle från Göteborg, Rolf Holme från Stockholm och jag själv. Vi hade alla 158 slag efter två ronder.

Första särspelshålet studsade jag av green ca 5 m från greenkant nedför en slänt. Jag hade ca 15 m till flagg. Då tänkte jag ”ska det sluta redan på första särspelshålet”. Men jag satte upp en chip inom 3 dm med lobbwedgen. Lätt par för mig och par för samtliga.

Andra särspelshålet slog jag ett bra inspel ca 3 m från flaggen. Mina motspelare som också träffat green gjorde par och jag hade chansen till birdie. Men putten smet förbi över hålkanten.

Tredje särspelshålet var dogleg vänster och Roy slog genom fairway ut i skogen. Så han var i princip ute ur leken. Jag hade 140 m kvar och slog en järn 7:a. Den landade på green men fortsatte över green. Jag hade ca 20 m till flagg. Rolf puttade ca 10-12 m för birdie, men slog en dålig putt och hade ca 1,5 m kvar. Roy missade sitt par. Jag rullchippade mina 20 m med wedgen och satte upp den ca 2 dm från hål. Lätt par. Nu återstod bara Rolfs par putt som han missade hårfint. Därmed var segern klar. Spännande och kul med särspel.”

 

Fantastiskt roligt tycker vi på Jönköpings GK!

Grattis P-O!

Kontakt

Telefon: 036-765 67
E-post: info@jonkopingsgk.se
Adress: Golfbanevägen 11
Postadress: 556 27 JÖNKÖPING
Koordinater (RT90):
6404148, 1400888
Karta

Integritetspolicy

Golfvädret

Väder JGK

Bilder från banan

Inloggning Min Golf