JGK på Twitter

JGK på Youtube

Nyheter på Jönköpings GK

Iår spelades KM över 36+18 hål från vit tee.

Segrande detta år blev Philip Frödén på resultaten 73-65-73.

Grattis till Philip, den yngste klubbmästaren i klubbens historia!

Det råder för tillfället golfbilsförbud på banan.

Vänligen respektera att det är för din säkerhet och banans skull som det är förbud tillsvidare.

/Jönköpings Golfklubb

AKTIVITETER LÄNGS BANAN | FINT PRISBORD

SÖNDAG 18 AUGUSTI
Samling på terrassen klockan 09.15, gemensam start klockan 09.30

2-manna Scramble
En klass, valfri partner
500 kr/startavgift per lag (Ingen tävlingsgreenfee)

Anmälan via "Min Golf"
Senast den 16 augusti
Max 60 lag

LÖRDAG 31 AUGUSTI

Singel, A & B Klass

Shotgun 09.30
Aftergolf med prisutdelning ca 15.00
Middag på Bishop Arms 18.30

Startavgift 395 kr
Tävlingsgreenfee 200 kr

Anmälan via "Min Golf"
Max antal deltagare 120 st

Per-Olof Persson segrade i H75!

SM H75 (53 deltagare) spelades på Sjöbo GK tillsammans med H70 klassen (70 deltagare). H75 spelades över 36 hål. Banan var i fin kondition, men upphöjda snabba och mycket hårda greener, gjorde det svårt att få stopp på green.

Första omgången på lördagen spelades i regn och åskväder. De fick bryta 1-1,5 h för åska mitt i ronden. Några skogsbesök med två dubbla och en trippel som resultat, gjorde att P-O slutade på 81 slag, en 9:e plats 6 slag efter ledaren.

Här nedan kommer hans egna ord om tävlingen:

”På söndagen var det ösregn hela ronden. Men lika för alla. Jag lyckades då hålla ihop det i regnet och landade på 77 slag som var dagens näst bästa score och ledning i klubbhuset. Två tre-bollar var kvar ute när jag kom in. Det blev en spännande väntan tills alla resultaten till slut var klara. Då visade det sig att det blev särspel mellan Roy Syle från Göteborg, Rolf Holme från Stockholm och jag själv. Vi hade alla 158 slag efter två ronder.

Första särspelshålet studsade jag av green ca 5 m från greenkant nedför en slänt. Jag hade ca 15 m till flagg. Då tänkte jag ”ska det sluta redan på första särspelshålet”. Men jag satte upp en chip inom 3 dm med lobbwedgen. Lätt par för mig och par för samtliga.

Andra särspelshålet slog jag ett bra inspel ca 3 m från flaggen. Mina motspelare som också träffat green gjorde par och jag hade chansen till birdie. Men putten smet förbi över hålkanten.

Tredje särspelshålet var dogleg vänster och Roy slog genom fairway ut i skogen. Så han var i princip ute ur leken. Jag hade 140 m kvar och slog en järn 7:a. Den landade på green men fortsatte över green. Jag hade ca 20 m till flagg. Rolf puttade ca 10-12 m för birdie, men slog en dålig putt och hade ca 1,5 m kvar. Roy missade sitt par. Jag rullchippade mina 20 m med wedgen och satte upp den ca 2 dm från hål. Lätt par. Nu återstod bara Rolfs par putt som han missade hårfint. Därmed var segern klar. Spännande och kul med särspel.”

Fantastiskt roligt tycker vi på Jönköpings GK!

Grattis P-O!