JGK på Twitter

JGK på Youtube

Nyheter på Jönköpings GK

Per-Olof Persson segrade i H75!

SM H75 (53 deltagare) spelades på Sjöbo GK tillsammans med H70 klassen (70 deltagare). H75 spelades över 36 hål. Banan var i fin kondition, men upphöjda snabba och mycket hårda greener, gjorde det svårt att få stopp på green.

Första omgången på lördagen spelades i regn och åskväder. De fick bryta 1-1,5 h för åska mitt i ronden. Några skogsbesök med två dubbla och en trippel som resultat, gjorde att P-O slutade på 81 slag, en 9:e plats 6 slag efter ledaren.

Här nedan kommer hans egna ord om tävlingen:

”På söndagen var det ösregn hela ronden. Men lika för alla. Jag lyckades då hålla ihop det i regnet och landade på 77 slag som var dagens näst bästa score och ledning i klubbhuset. Två tre-bollar var kvar ute när jag kom in. Det blev en spännande väntan tills alla resultaten till slut var klara. Då visade det sig att det blev särspel mellan Roy Syle från Göteborg, Rolf Holme från Stockholm och jag själv. Vi hade alla 158 slag efter två ronder.

Första särspelshålet studsade jag av green ca 5 m från greenkant nedför en slänt. Jag hade ca 15 m till flagg. Då tänkte jag ”ska det sluta redan på första särspelshålet”. Men jag satte upp en chip inom 3 dm med lobbwedgen. Lätt par för mig och par för samtliga.

Andra särspelshålet slog jag ett bra inspel ca 3 m från flaggen. Mina motspelare som också träffat green gjorde par och jag hade chansen till birdie. Men putten smet förbi över hålkanten.

Tredje särspelshålet var dogleg vänster och Roy slog genom fairway ut i skogen. Så han var i princip ute ur leken. Jag hade 140 m kvar och slog en järn 7:a. Den landade på green men fortsatte över green. Jag hade ca 20 m till flagg. Rolf puttade ca 10-12 m för birdie, men slog en dålig putt och hade ca 1,5 m kvar. Roy missade sitt par. Jag rullchippade mina 20 m med wedgen och satte upp den ca 2 dm från hål. Lätt par. Nu återstod bara Rolfs par putt som han missade hårfint. Därmed var segern klar. Spännande och kul med särspel.”

Fantastiskt roligt tycker vi på Jönköpings GK!

Grattis P-O!

Vecka 27 går Golfköpingsmästaren av stapeln hos oss. (Läs mer här)

Vi förlänger därför våra öppettider under veckan enligt nedan:

Måndag - Torsdag 07.00-19.00

Fredag 07.00-17.00

Lördag & Söndag 07.00-17.00

Varmt välkomna!

Nu har vi förhoppningsvis de sista frostnätterna bakom oss. Värme och regn har börjat visa sig vilket medför att även nattetid så är det runt 10 grader varmt och detta gillar gräset, som nu har börjat knaka igång ordentligt i växtlighet.

Våran prioritering för tillfället är att få greenerna att växa ihop ordentligt. Detta kommer medföra att greenerna kommer vara något långsammare än normalt för att få greenerna att växa ihop, och snabba greener är varandras motsatser. Vi kommer även att lägga lite extra tid på 5-6 greener som behöver lite mer omvårdnad.

Vi kommer under kommande veckor att gödsla och lufta fairway.

Hoppas att ni har överseende med detta. Vi gör det för att få en så fin bana som möjligt.
Och kom ihåg, ert omdöme är vår säkerhet!

Markus Rehnström
Banchef

2-9 NOVEMBER 2019

På Norra Cypern hittar du golfpärlan Korineum Golf Resort. Förutom ett bra klimat möts du av en härlig golfanläggning, naturskönt belägen med en fantastisk utsikt över land och hav. Under din vistelse bor du på femstjärniga Korineum Golf Hotel precis i anslutning till banan.

Ca 20 minuter från Korineum ligger den idylliska medelhavsstaden Kyrenia. Här väntar en härlig mix av shoppig, restauranger, caféer och avkoppling. Passa på att strosa runt i stadens charmiga hamn, av många klassad som Medelhavets vackraste.

Golfbanan Korineum Golf & Country Club bjuder på en härlig golfupplevelse med fantastiska vyer över landskapet och havet. Här väntar en välskött bana. De sista nio hålen spelas i ganska platt terräng medan de första nio är mer kuperade. Veckans golfinstruktör är Daniel Rehncrona. Hans engagemang och sätt att lära ut smittar av sig.

Med på resan är även yogaläraren Stephanie Raske som kommer att arrangera flertalet yogaklasser för de intresserade. Ökad rörlighet, styrka, inkännande och att få komma ner i varv.

Anmälan och mer information på mejl eller telefon till Daniel: 070-825 63 44, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkommen till 2019 års upplaga av familjepokalen - Ticket

30 maj, gemensam start 09.30

Familjepokalen har spelats sedan 1946 och instiftades av Boo och Siv Widén. En spelare i paret skall vara medlem i Jönköpings GK. Paren skall bestå av äkta makar/sambo och/eller deras barn och/eller deras barnbarn eller syskon.

Tävlingsform: Greensome/foursome slagtävling, 18-hål
Startavgift: 200 kr/per lag