JGK på Youtube

Nyheter på Jönköpings GK

Säsongen lider mot sitt slut och det blöta höstvädret gör att vi tvingas införa golfbilsförbud.
Vi vill, precis som ni, ha en bana i bästa möjliga skick. Bilarna gör mycket skada när de används på blöt mark.

Förbudet gäller tillsvidare.

Tack för visad hänsyn!

/Kansliet

VÄLKOMNA TILL ÅRSMÖTE

28 OKTOBER 18.00
Fika serveras från kl. 17.30

Härmed kallas till Årsmöte för Jönköpings Golfklubb

Föredragningslista

1. Fastställande av röstlängd för mötet.

2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.

3. Fastställande av föredragningslista.

4. Val av ordförande och sekreterare för mötet.

5. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden ska justera mötesprotokollet.

6. Fastställande av medlemsavgifter, övriga avgifter, medlemslån, verksamhetsplan samt budget för det kommande verksamhets- och räkenskapsåret.

7. Val av

a. Golfklubbens ordförande för en tid om ett (1) år

b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid om två (2) år

c. Suppleanter i styrelsen för en tid om ett (1) år

d. Två revisorer jämte en suppleant för en tid om ett (1) år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta.

e. Ledamöter i valberedningen för en tid om ett (1) år, av vilka en ska utses till ordförande;

f. Ombud till SmGF-möte.

8. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.

9. Övriga frågor.

10.  Mötet avslutas

Frågor av ekonomisk natur får inte avgöras om det ej finns med på föredragningslistan.

Från den 24 oktober finns budget och ekonomisk prognos samt övriga handlingar att hämta på kansliet.
Anmäl dig till årsmötet via "mingolf" på grund av situationen med Covid-19.

Motion inlämnad av styrelsen i Jönköpings Golfklubb
Jönköping, 2020-09-27

Styrelsen i Jönköpings Golfklubb föreslår nedanstående ändring av stadgarna att beslutas på höstmötet 2020.

Nuvarande text i stadgarna:

§ 11 Utträde

Underlåter medlem att betala medlemsavgift inom tre månader från förfallodagen ska denna, såvida styrelsen inte beviljar anstånd, anses ha anmält sitt utträde ur golfklubben.

Styrelsen föreslår att ovanstående tid ändras till två månader.

Styrelsen genom

Ola Svensson

Välkomna!

Hej, Anna och Peter heter vi som från 1:a september tar över efter Johnny på Jönköpings Golfrestaurang.

Vi hoppas på en fin sensommar och höst med härliga golfdagar och uteaktiviteter. Våra öppettider blir måndag till lördag 08.00 till 19.00 och söndagar 08.00 till 16.00.
Lunchen serveras som vanligt och på eftermiddagarna erbjuds en mindre meny både för att sitta ned eller hämta och äta direkt.

Fredagar och lördagar kör vi ”aftergolf” från 15.00 på terrassen (vid dåligt väder flyttar vi in) med erbjudande på grillat och dryck.

Kiosken kommer att ha öppet från 07.00 till 21.00 eller till det är mörkt i slutet av månaden.

När golfsäsongen är slut blir det olika dryckesprovningar och extra öppet på söndagar med ”filebuffe”. Mer information om detta längre fram.

Välkomna!
Peter och Anna Ottosson

036-761 78 Restaurangen
076-8708008 Peter
0736-797335 Anna

Slutspel i Folksam Paragolf Tour
avgörs på Jönköpings GK 19-20 september

(Foto: Susanne Persson. golf.se)

Helgen 19-20 september avgörs i Folksam Paragolf Tour på Jönköpings Golfklubb. Alla spelare som uppfyller SGF:s krav på funktionsnedsättning är välkomna oavsett ålder, kön och spelkapacitet. Tävlingarna genomförs i två kategorier där kategori 1 omfattar fysisk funktionsnedsättning och kategori 2 utvecklingsrelaterad (intellektuell eller neuropsykiatrisk) funktionsnedsättning.
Tävlingen på Jönköpings Golfklubb är tourens slutspel och en av totalt fem deltävlingar.

– Golf är en fantastisk källa till kraft, inspiration och glädje. Att se möjligheter istället för hinder, oavsett förutsättningar, är en av idrottens styrkor, säger Henrik Stenson, golfstjärna och ambassadör för paragolf i Sverige.
Tävlingen avgörs över två dagar, med 18 hål på lördagen och 18 hål på söndagen.  Till slutspelet kommer spelare från hela Sverige.
– Vi har också en hel del lokala representanter i startfältet vilket så klart ger tävlingen en extra krydda, säger Thomas Holm, klubbchef på Jönköpings Golfklubb och fortsätter:
– Vi är väldigt glada och stolta att kunna erbjuda tävlingsarena för Paragolf. Tillgänglighet har varit prioriterat hos oss under många år. Och när du ser dessa spelare förstår du verkligen golfens kärna; här kan alla mötas på samma villkor och tävla mot varandra.

En av Jönköpings Golfklubbs mångaåriga företagspartners Onepartnergroup utökar nu sin närvaro på klubben genom att profilera en av våra golfbilar:
– Golfklubben är en social arena där många får chansen till aktivitet och rörelse utomhus. Det känns ju just nu mer angeläget än någonsin, kommenterar Onepartnergroups vd Johan Skogeryd.