Konferens hos oss

Hyr vårt konferensrum och njut av närheten till naturen, golfbanan och restaurangen.
Plats för 12 personer, trådlöst internet och videoprojektor.
Förmiddagskaffé med smörgås, mineralvatten, frukt och godis.
Dagens lunch, eftermiddagskaffe med fikabröd.
Pris: 335 kr per person (inkl moms)

036-765 67 eller restaurang 036-761 78

Golf+JGK=Golfkul

Visste du att...

... Jönköpings Golfklubb är den svenska klubb som stått värd för flest tävlingar på Svenska Golftouren.
... Hål 11 utsågs till ett av Sveriges 50 bästa golfhål av Golfdigest 2013.
... Banrekordet från gul tee innehas av Terry Burgoyne, 60 slag, från vit 62 slag av Per Nyman
... Klubben har idag ungefär 1200 medlemmar.

Vision

Visionen är vår långsiktiga strävan för verksamheten, en bild av ett framtida önskvärt tillstånd.
»Jönköpings Golfklubb ska erbjuda regionens bästa golfupplevelse.«

Strategi

Strategin är vårt långsiktigt övergripande tillvägagångssätt för hur vi ska tänka och agera för att uppnå visionen.
• Bana med hög finish - Banan i centrum
• Klubbliv - gemenskap- bemötande
• Idrottsfokus - bredd och elit
• Levande klubbhus
• Information och interaktion

Mål

Operativa, konkreta projekt som på olika sätt ska bidrar till genomförande av strategi och vision. Till exempel:
• Rekrytering av medlemmar
• Utveckling av greenytor
• Kommunikationsplan
• Trädplan
• Golfvärdar
• Teerestaurering

Värdegrund

Jönköpings Golfklubb står för:
Öppenhet. Vi hälsar på varandra. Vi hälsar våra gäster välkomna och lycka till.
Lyhördhet. Vi lyssnar på åsikter. Använder dem för att bli bättre.
Ödmjukhet. Vi säger inte själva att vi är bäst, det ska upplevelsen här få utvisa.
Ärlighet. Golf är ett ärligt spel. Det låter vi avspegla sig också i vårt uppträdande.
Glädje. Det ska vara roligt att spela golf, roligt att besöka Jönköpings GK.
Stolthet. Vi ska vara stolta över vår bana och klubb. Stolta över att representera klubbmärket.

Mål och verksamhetsplan för banan

Jönköpings Golfklubb arbetar utifrån ett antal riktlinjer för hur bana/anläggning skall presenteras och skötas, för att uppnå den nivå som medlemmarna via årsmöte givit styrelsen i uppdrag att fastställa för klubben.
På uppdrag av styrelsen år 2007 uppdrogs åt David Stansfield att göra en omfattande besiktning och analys av banan. Detta resulterade i ett dokument som beskriver markförhållanden, jordmån, bevattning och andra förhållanden som påverkar spelytorna. Samt hur klubben bör agera ur skötselsynpunkt för att optimera spelbarhet på jämna och välmående gräsytor såsom tee, fairway och green. Detta STANSFIELDDOKUMENT har legat till grund för en skötselplan av anläggningen.
Mål och verksamhetsplanen beskriver plan för banverksamheten, presentation och skötsel av banorna samt banutveckling.
Planen skall ge underlag för styrelsens bedömning av resurstilldelning samt medlemmarnas beslut vid årsmöte. Planen skall ligga till grund och ge underlag för den banansvariges skötselplaner och vid behov revideras årligen i samband med budgetarbete. Planen skall vara underlag och stomme i klubbens långsiktiga banutvecklingsdokument som beskriver större och omfattande förändringar samt kostnadskrävande investeringar.

Mål och verksamhetsplan
Banutvecklingsdokument