Golf+JGK=Golfkul

Förmåner

För alla som är med i JGK:s ungdomsverksamhet:

• Rabatt på medlemsavgiften
  • Fritt spel på A6GK(biljett krävs)
  • Tillgång till spel och träning på korthålsbanan och övningsgreener under hela säsongen
  • Subventionerade lunchpriser i restaurangen
  • Möjlighet att delta på dagläger på sommarlovet
  • Träningsläger (för elitgrupperna)
  • Viss ersättning för startavgifter (elitgrupperna)
  • Lektionspaket till lägre pris

Golfkul är barnens första golfäventyr, golf är roligt. Grundläggande rörelser, lek och säkerhet. Träningen bedrivs av ledarutbildade föräldrar/äldre juniorer.

Under 2017 kommer vi ha träningstillfällen från v.18-v.26 & v.32-v.40

Tiderna för träningen vardagar är ca 18:00-19:15 samt söndagar 17:00-18:15

Kostnad: 800 kr

Du kan hitta mer info om grupperna på Laget.se

Anmälan och kontakt:
Hans Ljungkvist, ansvarig Golfkul
0709-37 67 20

Daniel Rehncrona, Pro
036-76567

Ledare
Klubben vill att alla föräldrar introduceras i Golfäventyret genom ungdomsledarutbildning, GL1.

Som ungdomsledare i Jönköpings GK har du en hel del fördelar som kan utnyttjas i ditt eget golfspel.
Ungdomsledarutbildningen följer det av Golfförbundet framtagna Golfäventyret.
Vi eftersträvar även att ha ett aktivt engagemang från de deltagande barnens föräldrar vilket innebär att man så ofta man kan är på plats och ger eventuellt stöd till våra tränare.
Dock vill vi inte att föräldrar är med i direkt anslutning till träningen om inte behovet finns, detta för att barnens fokus ska vara mot tränarna.

Fyra steg för barnet
I Golfäventyret lär sig barnet hur man spelar golf på en 30-, 50- och 100-bana. Till varje bana finns övningar, några regler och några golfvettområden. Barnet får också lära sig hur man bygger dessa banor och hur man på olika sätt kan variera dem.

Utgå från spelet
Vi tror att barnet lär sig bäst om träningen utgår från spelet! Först börjar barnet alltså att spela och träna på 30-banan som har de lättaste övningarna. Det gör alla övningar och utmaningar som finns där.
När barnet tycker att det kan övningarna och klarar av dom på ett lätt sätt, är han/hon redo att ta nästa steg och kan ”levla” till nästa nivå (som är något svårare). Du tar alltså ett steg i taget, nivå efter nivå, och kommer till slut att ha ”levlat” från de enklaste övningarna till de svårare, och från den korta banan till spel på stora banan med handicap.

Så här ser de fyra stegen för Golfäventyret ut:

30-banan
Den enklaste banan är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer du bland annat att träna på att slå jämna slag.

50-banan
Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och du behöver veta lite om säkerhet, golfvett och banvård.

100-banan
Därefter gäller det att klara 100-banan, det vill säga den riktiga banan där hålen är mellan 40 och 100 meter. Här spelar du med en riktig golfboll. Här lär du dig många regler för spelet och hur du spelar säker golf så att ingen skadar sig. Du ska också kunna använda golfvett och veta hur du ska göra för att banan ska fortsätta vara i bra skick.

Spel med hcp
När du har klarat 100-banan är du redo att spela på stora banan med handicap (HCP). Alla golfspelare börjar på handicap 54. Du börjar från röd utslagsplats men kan också välja att spela från gul-svart eller grön-vit utslagsplats.

En film om Golfäventyret!

Fortsättning
Målsättningen är att alla som deltar i Golfkul på sikt ska ägna sig mer åt idrotten golf och erhålla "HCP 54" (motsvar det som förr var känt som Grönt kort) och vara medlem i Jönköpings GK.
Vi har under årens lopp blivit en av Sveriges bästa juniorklubbar med framgångar såväl individuellt som i lagspel.

Avslutning golfkul 2016
13 juniorer var med på avslutningen för golfkul som tillsammans med elitjuniorer spelade en lagtävling på korthålsbanan.

Lagtävlingen vanns av detta lag,

Vi tackar alla juniorer för denna säsong och ett stort tack till våra ledare.