Golf+JGK=Golfkul

Förmåner

För alla som är med i JGK:s ungdomsverksamhet:

• Fritt spel på A6GK(biljett krävs, kontakta Daniel för utlämning)
  • Tillgång till spel och träning på korthålsbanan och övningsgreener under hela säsongen
  • Subventionerade lunchpriser i restaurangen
  • Möjlighet att delta på dagläger på sommarlovet
  • Träningsläger (för elitgrupperna)
  • Viss ersättning för startavgifter (elitgrupperna)
  • Lektionspaket till lägre pris

Golfkul är barnens första golfäventyr. Genom lek och övningar lär vi oss grunderna i golf.
Jönköpings GK har i många år arbetat för att vara regionens ledande juniorklubb.
Nu tar vi ytterligare ett steg och erbjuder de allra yngsta gratis introduktion till golfen genom Golfkul.

Golfkul på Jönköpings Golfklubb är gratis!

Ledare = du som förälder
Klubben vill att alla föräldrar till barn som  deltar i Golfkul introduceras i Golfäventyret genom ungdomsledarutbildning, GL1, därefter så är man mogen att själv vara ledare i Golfkul. Ledaren har även stöd av övriga ledare i klubben samt Pro.

Ungdomsledarutbildningen följer det av Golfförbundet framtagna Golfäventyret.
Vi eftersträvar även att ha ett aktivt engagemang från barnens föräldrar vilket innebär att man så ofta man kan är på plats och ger eventuellt stöd till för träningen utsedda ledare.
Dock vill vi inte att ej utsedda föräldrar är med i direkt anslutning till träningen om inte behovet finns, detta bara för att barnens fokus ska vara mot ledarna.

Som ungdomsledare i Jönköpings GK har du en hel del fördelar som kan utnyttjas i ditt eget golfspel.

Golfkul kommer att ha sin träning en gång i veckan på söndagar kl 16.00-17.00 och hålla till på vår eminenta korthålsbana. Jönköpings Golfklubb tillhandahåller klubbor och annat material. Passande ålder för Golfkul är barn 5-7 år som vill börja med golf, viktigt är att barnet kan vara i en grupp och lyssna på ledaren, detta utan sina föräldrar.

Säsongen sträcker sig från slutet av april till och med september, sommaruppehåll v 25-32

Följ oss: Vi finns på laget.se

Kontakt och anmälan:
Hans Ljungkvist, ansvarig Golfkul
0709-37 67 20

Så här ser de fyra stegen för Golfäventyret ut:

30-banan, där vi i Golfkul kommer att fokusera på främst
Den enklaste banan är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer du bland annat att träna på att slå slag med innebandyboll men även träna puttning och chipning med vanliga golfbollar.

Nästa steg efter Golfkul att man har varit med i Golfkul är First och då tar vi ett steg till med följande:

50-banan
Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och du behöver veta lite om säkerhet, golfvett och hur man vårdar golfbanan.

100-banan
Därefter gäller det att klara 100-banan, det vill säga den riktiga banan där hålen är mellan 40 och 100 meter. Här spelar du med en riktig golfboll. Här lär du dig många regler för spelet och hur du spelar säker golf så att ingen skadar sig. Du ska också kunna använda golfvett och veta hur du ska göra för att banan ska fortsätta vara i bra skick.

Spel med hcp
När du har klarat 100-banan är du redo att spela på stora banan med handicap (HCP). Alla golfspelare börjar på handicap 54. Du börjar från röd utslagsplats men kan också välja att spela från gul-svart eller grön-vit utslagsplats.

En film om Golfäventyret!

Fortsättning
Målsättningen är att alla som deltar i våra utbildningar på sikt ska ägna sig mer åt idrotten golf och erhålla "HCP 54" (motsvar det som förr var känt som Grönt kort) och bli medlem i Jönköpings GK.
Vi har under årens lopp blivit en av Sveriges bästa juniorklubbar med framgångar såväl individuellt som i lagspel.