Vi använder cookies för att förbättra vår sida och din besöksupplevelse. Genom att fortsätta använda jonkopingsgk.se godkänner du detta.

 

Tisdag 26 september hölls avslutningen av årets säsong, fastän det återstår 4 tävlingar i programmet. Vi spelade en lagtävling - pb i 3-mannalag - med kanonstart, dukad lunch och prisutdelning i restaurangen. Pär Malmvall höll prisutdelningen för dagens tävling och utdelningen av Allans klubba. Bengt Kinell tillsammans med Mats Steerling och Jan Kärnhall i det vinnande laget tackade för dagens tävling. Björn Lindén läste upp namnen på de 20 som fått priskuvert efter ligaspelet.

Gruppbild 170926
         

Tom Cewers vann ligaspelet på 94 poäng närmast före Bo Nero med 89. Tom, som deltagit i samtliga årets ligatävlingar, mottog Allans klubba och höll sedan ett ödmjukt tal om hur han lyckats komma tillbaka efter sin sjukdom och nu lyckats vinna i år. Bo Nero begärde sen ordet och förklarade hur nöjd han var med att kunna vinna A-klassen samt tackade O/V för årets tävlingar. Totalt har poängligan samlat 85 deltagare under 30 omgångar med över 1100 starter under säsongen. Bilder och resultat från avslutningen.

 2017-09-29
Tävlingskommittén

Tom Cewers med Allans klubba

Årets jultradition hölls torsdag 21 december i curlingklubbens cafeteria. Vi var närmare 40 den här gången. JGK-restaurangen levererade ett rikligt och fint julbord, som var mycket uppskattat. Leif Gustavsson stod för musiken varvat med sina historier. Pär Malmvall påminde om studiebesöken senare i vinter. Tävlingskommittén informerade om klubbens önskemål att ha golfvärdar på helgerna under högsäsong, för O/Vs del att vi ställer upp fyra helger. Pär avslutade med att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt år.

O/V jultradition 2017 O/V jultradition 2017 O/V jultradition 2017

Bilder från isen och cafeterian

2017-12-25
Ledningsgruppen

 

O/V sektionen höll sitt årsmöte i klubbhuset tisdagen den 7 november. Det samlade drygt 50 deltagare tillsammans med inbjudna den här gången. Mötet innehöll som vanligt formella årsmötesförhandlingar, genomgång av årets tävlingar, klubbmästaren om våra resor, arbetsgruppens jobb på banan samt förslag och diskussioner om justeringar till nästa säsong. Från klubben deltog klubbchefen och nye ordföranden.

Pär Malmvall öppnade mötet med att hälsa alla välkomna. Pär valdes även till ordförande och Lennart Gabrielson till sekreterare för mötet. Lars-Jan Jonmarker och Gillis Kling utsågs att justera protokollet. Mötet ansågs behörigt utlyst och den föreslagna föredragningslistan godkändes i sin helhet.

O/V årsmötet 2017 O/V årsmötet 2017 Ordförande 2017 Sekr./v ordf. 2017

Klubbchefen Thomas Holm och nye ordföranden Ola Svensson hälsades särskilt välkomna och fick inleda. Thomas med aktuell information om klubbens status, verksamhet och närmaste planer. Han hade positiva nyheter om antalet medlemmar, årets resultatet  och leasingavtalet för att ersätta maskinparken. Thomas framförde också klubbens stora tack till sektionen för dess insatser under säsongen.

Nyvalde ordföranden Ola Svensson beskrev sin person med delar ur sitt cv och hur han ser på arbetet i klubben. Han hade även en del konkreta punkter som han tycker behöver åtgärdas. Ola stannade sedan kvar under hela mötet.

Verksamhetsberättelsen visades elektroniskt och godkändes i befintligt skick. Kassören  redovisade sektionens ekonomi med resultat- och balansräkning. Årets utfall visade ett planerat nollresultat efter fortsatt ökade subventioner till resor och gemensamma aktiviteter. Pål Brobäck läste upp revisionsberättelsen för året, varefter ledningsgruppen beviljades ansvarsfrihet för årets verksamhet.

Valet av funktionärer till ledningsgruppen genomfördes enligt valberedningens förslag. Det innebar omval av samtliga: Pär Malmvall som ordförande 1 år, Lennart Gabrielson som sekr./v. ordf. 2 år, Karl-Axel Rydberg till tävlingskommittén 2 år, samt Lars-Erik Jansson som klubbmästare för ytterligare 2 år. Mötet omvalde även revisorerna Pål Brobäck och Jan-Inge Persson till nästa år. Valberedningen, som väljs av sittande möte, utsåg Gunnar Kitréus och Karl Sandberg till ledamöter.

I pausen serverade restaurangen den här gången Pytt i Panna med öl.

Klubbchef 2017

Ordförande 2018

O/V kassör 2017 

O/V Årsmötet 2017   O/V årsmötet 2017   O/V Årsmötet 2017

Klubbmästaren presenterade utfallet av vårresan till S:t Arild,och höstresan till Öijared. Resorna samlade i år 29 resp. 19 deltagare, vilket är färre än tidigare år. Kanske beroende på vädret som var minst sagt blött i Öijared. Lars-Erik nämnde planerna på att samåka i egna bilar till Omberg nästa år. Vårresan till Arild har ju blivit tradition, så det räknar vimed samma upplägg även nästa år.

Tävlingskommittén redovisade deltagandet och utfallet av årets tävlingar. Poängligan som i år omfattade 30 tävlingar samlade 85 deltagare och totalt över 1100 starter. Tom Cewers, som deltagit i samtliga, tog inteckningen i klubban 5 poäng före Bo Nero i A-klassen. Årets Gamla Grabbar slutade med en 5:e plats i lagspelet efter ett alldeles för lågt deltagarantal för att kunna konkurrera ordentligt. I seriespelet vann H70 div 1 överlägset efter att ha vunnit i 3 av de 4 omgångarna. För H70-laget i div 2 norra blev det en mittenplats.

Tävlingskommittén presenterade även ett antal förslag att ta ställning till inför nästa säsong. Förslaget om att byta grupp i Gamla Grabbar med Skinnarebo röstades igenom med klar majoritet redan nu.

Göran Windell rapporterade om arbetsgruppens insatser på banan under året. Klubben, som upprepade gånger uttryckt sin tacksamhet till arbetsgruppen bjöd i år deltagarna tillsammans med damernas motsvarande på resa till Lagans GK med lunch och spel.

Ett par övriga punkter noterades. Per-Olof Persson, som var förhindrad att delta, lät meddela att han kommit överens med klubbens pro om ett upplägg som tidigare för vinter- och försäsongsträning. Ordföranden frågade om det fanns intresse för ett företagsbesök under vintern och det gjorde det.

Mötet avslutades med att Pär tackade alla deltagare för mötet.

Presentation   Gamla Grabbar   Verksamhetsberättelse   Bilder  Protokoll

2017-11-29  uppdaterat med protokoll
Ledningsgruppen

Tävlingskommittén 2017

Tävlingskommittén 2017

Arbetsgruppen 2017

Höstresan gick i år till Öijareds GK mellan Göteborg och Alingsås. Vi blev bara 19 deltagare den här gången. Kanske var det väderprognosen som skrämde bort en del. Och visst var det blött, Gamla Banan som var planerat var avstängd för spel så vi fick spela den nya istället. Poängbogeyn dag 1 med 9 hål i regn resulterade i en ledartrio med Christer Arrhov, Sven-Börje Ekelund och Olle Näslund. I slaggolfen dag 2 utan regn var Anders Wibring bäst och så när kom ifatt Christer, men det fattades 1 slag för det. Klubbmästaren höll prisutdelningen efteråt med fasta priser till de 3 bästa, övriga priser lottades ut. Christer tackade för tävlingen och Bengt Rydell för hela arrangemanget. Se resultat och bilder.

Höstresan 2017
         

2017-09-18
Tävlingskommittén

   

Femte och sista deltävlingen av årets Gamla Grabbar Sydväst spelades i Isaberg torsdagen den 31 augusti. Det hade regnat 65 mm under natten, så starten sköts upp 1 timme för att banan skulle hinna återhämta sig. Det var 90 startande från dubbla tees: Isaberg flest med 26, Hook med 21, Värnamo med 19, Götaström med 14 och vi med 10. Därmed är gruppspelet avslutat, nu återstår enbart finalspelet i Nässjö den 11 september.

Inför tävlingen ledde Isaberg lagtävlingen med enbart 3 slag före Götaström. När den var slut hade Isaberg vunnit sammandraget med 31 slag före Götaström. JGK slutade 5:a. Individuellt var Isaberg bäst i båda klasserna Mats Petersson i A med 67 och Tommy Carlsson i B med 74. Bästa JGK:are Tom Cewers med 72 och Peter Lindén med 73.

  Omg Tot JGK      
Isaberg GK
Götaströms GK
Hooks GK
Värnamo GK
Jönjöpings GK
426
454
447
464
452
2221
2252
2254
2277
2294
T Cewers
P Lindén
L-I Sandstedt
L Cederström
L Bentelius
K Solberg

72
73
75
76
77
79

Se även tabellen och individuella resultatlistan

2017-09-01
Tävlingskommittén

Seriespelet för H70 och H80 avslutades måndagen den 21 aug med spel i Alvesta för 1:a laget. H80 spelade sista omgången i Tranås. Andralaget spelade sista omgången i Lanna måndagen den 14 aug.

Förstalaget vann även den sista omgången och tog därmed även i år hem seriesegern i divsion 1 före Växjö. Christer Arrhov bäst med en stark parrunda i Alvesta. H80 slutade näst sist i sin division 1-serie efter att ha ”avstått” resan till Västervik i 2:a omgången, vilket ger ett lagresultat som är omöjligt att reparera. H80 division 1 vanns av Tranås före A6. Andralaget tappade en placering och slutade på 7:e plats i division 2 norra. Wiredaholm vann serien före Sand.

H70 Div 1   H70 Div 2N   H80 Div 1
Christer Arrhov 170620   Jan Gustavsson 160615   Nils-Göran Johansson 170809
Tabellen   Tabellen   Tabellen
2017-08-24
Tävlingskommittén

   

Fjärde omgången av Gamla Grabbar Sydväst spelades i Jönköping onsdagen den 9 augusti. Det var kanonstart med 71 startande: Jönköping flest med 23, Isaberg med 16, Värnamo med 15, Hook med 9 och Götaström med 8. Sista omgången spelas torsdag 31 augusti i Isaberg.

Lagtävlingen vann JGK närmast före Hook och Isaberg. Trots vinsten ligger JGK kvar på 5:e platsen i samman-draget. I toppen skiljer det enbart 3 slag mellan Isaberg och Götaström inför sista omgången. Individuellt vann Bo Westling Götaström A-klassen med 68 och B-klassen av JGK:s Nils-Göran Johansson med 70.

  Omg Tot JGK      
Isaberg GK
Götaströms GK
Värnamo GK
Hooks GK
Jönjöpings GK
449
453
456
448
433
1795
1798
1813
1817
1842
N-G Johansson
Mats Steerling
Bo Nero
Olle Näslund
Pål Brobäck
S-O Nilsson

70
72
72
73
73
73
Vinnare i A-klassen Vinnare i B-klassen

Se även bilder, tabellen och individuella resultatlistan

2017-08-18
Tävlingskommittén

 

H70 H80
Wäge Karlsson 170808
Per-Olof Persson
Resultatlista
Wåge Karlsson
Resultatlista

 

 

Tredje omgången av smålandsserien för H70 fortsatte måndagen den 31 juli med gemensamt spel för båda lagen. H70 div 1 spelades i Växjö och div 2 norra i Ryfors, Sista omgången spelas måndag 21 augusti.

Förstalaget vann tredje omgången i Växjö närmast före hemmalaget efter ett mycket starkt lagresultat. JGK leder därmed inför sista omgången med hela 20 slag före Växjö som är 2:a. I div 2 norra ligger andralaget på en mittenplats i tabellen, nu 10 efter Gränna som är närmast före.

H70 Div 1                             Tabellen   H70 Div 2N                            Tabellen
Chriser Arrhov 170620  Sven-Börje Ekelund 160816   Jan E Gustavsson 160616 Lennart Johansson 160816

2017-08-13
Tävlingskommittén

Klubbmatchen i utbytet med Tranås spelades på Kättilstorp torsdagen den 13 juli. Tävlingen spelas numera som singel matchspel enligt Ryder Cup modell. Vår bana i toppskick liksom vädret i torsdags, så det var perfekta förhållanden. Tranås kom med enbart 8 spelare, så det blev några anmälda som fick lira internt. Vi vann 6 matcher, Tranås en samt en delad, vilket gav slutresultatet 6,5 mot 1,5. Det var fjärde gången vi spelade om "nu efterlysta tallriken", numera med 2 inteckningar var. Se resultatsidan!

2017-07-14
Tävlingskommittén

Vandringspriset

Klubbmatchen mot Skinnarebo spelades torsdag den 29 juni på Skinnarebos fina bana som höll högsta klass i alla avseenden. Tyvärr lyckades vi inte skrapa ihop tillräckligt med poäng för att vinna tävlingen. Vi har nu spelat sedan 2012 med 4 vinster för JGK och 2 för SGCC. Nästa år spelas tävlingen på Kättilstorp och då hoppas vi att några fler är intresserade att delta. I år var vi 14 personer!
Se alla resultaten i fyrbollsmatcherna!

2017-06-29
Tävlingskommittén

Klubbmatchen 170629

 

Tredje omgången av Gamla Grabbar Sydväst spelades i Värnamo onsdagen den 14 juni. Det var 91 deltagare med start från 2 tees: Värnamo flest med 28, Isaberg med 26, Hook med 16, Götaström med 14 och vi var futtiga 7. Nästa omgång spelas onsdag 9 augusti i Jönköping.

I lagtävlingen är det fortsatt jämnt i toppen. Götaström behåller ledningen, 1 slag före Isaberg. Det är bara JGK som sladdar i tabellen efter flera omgångar med svag uppslutning. Individuellt var Isabergs Ronny Arnesson och Värnamos Bertil Lindqvist bäst, båda med 70. Bäst hos JGK Tom Cewers och Jan Wass med 78.

  Omg Tot JGK      
Götaströms GK
Isaberg GK
Värnamo GK
Hooks GK
Jönjöpings GK
455
456
445
449
480
1345
1346
1357
1369
1409
Tom Cewers
Jan Wass
Kjell Kindbom
S-O Nilsson
L-E Jansson
Kurt Solberg

78
78
79
80
81
84
Tom Cewers 130730 Jan Wass 160816

Se även tabellen och individuella resultatlistan

2017-06-17
Tävlingskommittén

 

Andra omgången av Smålandsserien för H70 fortsatte måndagen den 12 juni med gemensamt spel för bägge lagen. H70 Div 1 spelades i Tranås och Div 2 norra i Skinnarebo. Det var riktigt ruskväder på båda ställena med både regn och vind. Nästa omgång för H70 spelas måndag 31 juli.

Förstalaget vann i Tranås, hela 16 slag före 2:an Tranås och övertog därmed ledningen i sammandraget till 11 slag före Växjö. Andralaget klättrade en placering till den 4:e efter en stabil 5:e plats i omgången. Individuellt så var Börje Bäck bäst med 78 i Tranås och Sten Hermansson Sand med 73 i Skinnarebo.

H70 Div 1                             Tabellen   H70 Div 2N                            Tabellen
Börje Bäck 120320 Sven-Börje Ekelund 160816   Jan E Gustavsson 160616 Lennart Johansson 160816

2017-06-13
Tävlingskommittén

Smålandsserien för H70 och H80 startade med gemensamt spel måndagen 15 maj. H70 division 1 spelades i Ekerum, H70 division 2 norra i Hook och H80 division 1 i Skinnarebo. Det blev inga topp placeringar för något av lagen. Alla tre JGK-lagen ligger runt en mittenplats i sina respektive tabeller. Nästa omgång spelas måndag 12 juni. H60 division 1 har sin premiär söndag 4 juni i Västervik.

H70 Div 1   H70 Div 2N   H80 Div 1
PO Persson   Lennart Johansson   Lars Persson
Tabellen   Tabellen   Tabellen
2017-05-17
Tävlingskommittén

   

Andra omgången av Gamla Grabbar Sydväst spelades i Hook  torsdagen den 1 juni. Det var 97 startande: Hook flest med 27, Isaberg med 23, Götaström med 19, Värnamo med 16, vi var 12. Tävlingen spelades i bra väder på den tuffa skogsbanan.

Lagtävlingen vann Isaberg överlägset, närmast före Götaström. Det innebär att Isaberg och Götaström delar ledningen i sammandraget. För JGK blev det bottenplacering både i omgången och efter sammandraget. Bäst hos JGK Lars Cederström med 75. Nästa omgång spelas i Värnamo onsdag 14 juni.

  Omg Tot JGK   Lasse C.
Isaberg GK
Götaströms GK
Värnamo GK
Hooks GK
Jönköpings GK
433
454
457
456
472
890
890
912
920
929
L Cederström
L-E Jansson
J Ekberg
T Cewers
P Lindén
R Grundström
75
78
79
79
80
81

Se även tabellen och individuella resultatlistan

2017-06-06
Tävlingskommittén

 

Vi var en busslast i år igen till Arild, tisdag den 25 april. Det var aprilväder med runt 6-8 grader. St Arild bjöd sen som vanligt på ett trevligt arrangemang utan regn, men kyligt i vinden. Spelmässigt var det tufft som det brukar så här års. Vi lyckades bara få två scorer under 80, vilket naturligtvis inte räckte när Arild hade alla sina fem bästa under 80, se nedan. Returen spelas i Jönköping tisdag 19 september.

Gruppbild St Arild 2017
         

St Arild GK
Frank Ravn
Lars Herlevsson
Carl-Axel Hernström
C-G Gudmundsson
Olle Magneklint

372
  71
  73
  75
  76
  79
Jönköpings GK
Lars-Ivar Sandstedt
Per-Olof Persson
Johnny Ekberg
Lennart Johansson
Lars-Erik Jansson
395
  75
  78
  80
  81
  81
St Arild 2017

Se även resultatlistan och fler bilder

2017-05-02
Tävlingskommittén

   

 

Premiären för säsongen spelades i Götaström onsdagen den 10 maj. Det var bara 74 startande den här gången. Värnamo var flest med 21, Götaström med 17, Isaberg med 16, JGK med 12 och Hook med 8. Det var fortsatt aprilväder och med fläckiga greener. Desto mer imponerande av Mats Petersson Isaberg att gå på par.

Lagtävlingen vann hemmalaget stort med 19 slag före tvåan Värnamo. JGK och Isaberg delade sen tredje platsen ytterligare två efter. Nästa omgång spelas i Hook torsdag 1 juni. Vi hoppas på bättre uppslutning då.

Götaströms GK
Värnamo GK
Isaberg GK
Jönköpings GK
Hooks GK
436
455
457
457
464
     L-I Sandstedt
P-O Persson
L-E Jansson
Kurt Solberg
Peter Lindén
S-O Nilsson
74
75
75
76
78
79
  Lars-Ivar S 130821

Se även tabellen och hela resultatlistan

2017-05-14
Tävlingskommittén

 

 

Tävlingsprogrammet för 2017 är nu genomgånget med klubben och därmed preliminärt klart. Fortfarande saknas några uppgifter, som kommer i senare versioner, så var beredd på att det blir ändringar. Aktuell version kan du läsa här eller på övriga länkar till programmet på sidorna samt på O/V tavlan i klubbhuset.

Välkommen till en ny säsong med O/V tävlingar.

2017-02-16
Tävlingskommitten

 

O/V sektionens vårmöte hölls i klubbhuset tisdag 21 mars. Det samlades över 50 medlemmar till mötet. Pär Malmvall öppnade med att hälsa medlemmarna, Ingrid & Thomas samt Cajsa & Terry välkomna. Därefter följde en tyst stund för mångårige medlemmen Gunnar Svensson som gått bort i slutet av förra året.

Ingrid Rehncrona informerade om problemet med att få fram ett definitivt resultat för 2016, vilket medför att klubben tvingas ha ett extra inkallat möte i vår när klubbens resultat blivit fastställt. Thomas Holm rapporterade om rutinerna för bokning och golfbil som justerats till förmån för klubbens medlemmar. På intäktsidan har sponsorvolymen höjts liksom greenfeeavgiften.

Cajsa Persson och Terry Burgoyne höll sedan sin föredragning om Cajsas tävlingsupplägg. Hon beskrev ”resan” under förra året fram till att hon klarat ”kortet” och hur hon planerat årets säsong. Terry kompletterade med att betona det som krävs ”utanför svingen” på den här nivån. Cajsa och Terry avtackades med en vårblomma.


 

    
I pausen som sedan följde serverades det som vanligt öl och macka från restaurangen.

Pär Malmvall valdes till ordförande och Lennart Gabrielson till sekreterare för det fortsatta mötet. L-G Åkerberg och Bo Mattsson utsågs att justera protokollet. Mötet ansågs behörigt utlyst och föredragningslistan godkändes utan ändringar.

Kassören visade sektionens ekonomi med utfallet för 2016. Kassabehållningen är som planerat, vilket möjliggör att vi kan fortsätta att subventionera våra resor, utflykter och gemensamma luncher. Startavgiften vid våra tävlingar är oförändrad.

Klubbmästaren informerade om våra resor till St Arild i vår och sedan Öijared utanför Alingsås i höst. Anmälningslista till vårresan fanns tillgänglig på mötet, vilket gjorde att flera anmält sig redan. Anmälningslistan och inbjudan anslogs sedan på O/V tavlan efter mötet. 

Tävlingskommittén (TK) presenterade utfallet av vinteraktiviteterna – curling, bangolf, bowling, boule - med statistik över närvaro och resultat. Aktiviteterna fortsätter mars månad ut varefter golfprogrammet tar vid.

TK fortsatte sedan med tävlingsprogrammet, som vanligt ett omfattande program med ca 40 tillfällen förutom seriespel, DM och KM. I poängligan har klassgränsen sänkts till 15,0 för A-klassen och ändrats så att man spelar i samma klass under hela säsongen. Det sociala golfandet är förhoppningsvis också tillgodosett med den mix av tävlingar som finns med gemensam samling efteråt. Nytt för i år är att TK även lottar våra tävlingar. JGK har tackat ja till att arrangera SM för H40 7-9 juli, vilket brukar resultera i att åtskilliga O/V medlemmar behövs som funktionärer.

Göran Windell som ansvarig för arbetsgruppen informerade om upplägget som han gjort tillsammans med Marcus Rehnström inför årets säsongsjobb. Göran och Marcus hoppades på en fortsatt god uppslutning av sektionens medlemmar.

PO Persson informerade kort om den stora regelrevisionen som nu finns ute på remiss och planerad för 2018. Sedan hade han en pedagogisk presentation med som vanligt intressanta regelfall med facit till.

Inga övriga frågor noterades.

Mötet avslutades med att ordföranden tackade medlemmarna för deltagandet.

Mötespresentationen   Regelpresentationen    Bilder   Protokoll

2017-04-28   uppdaterat med protokoll
Ledningsgruppen


 

Kontakt

Telefon: 036-765 67
E-post: info@jonkopingsgk.se
Adress: Golfbanevägen 11
Postadress: 556 27 JÖNKÖPING
Koordinater (RT90):
6404148, 1400888
Karta

Integritetspolicy

Golfvädret

Väder JGK

Bilder från banan