Vi använder cookies för att förbättra vår sida och din besöksupplevelse. Genom att fortsätta använda jonkopingsgk.se godkänner du detta.

 

JGK OV logo transparent

Arkiv
2015

Golfresultat     Vinterresultat     Golfligan     Curlingligan     Bangolfligan     Bowlingligan     Bouleligan  

Årets jultradition hölls torsdag 17 december i curlingklubbens cafeteria. Uno Ryttegård som höll i trådarna hade fått in drygt 50 anmälningar till samlingen av curlare, bowlare, bangolfare och boulare. Liksom förra året var maten buffé på exotisk planka med tillbehör istället för jultallrik. Bildspelet var ett collage av senaste årens vinteraktiviteter. Leif Gustafsson stod för musiken varvat med sina historier. Pär Malmvall avslutade med att tacka för det trevliga arrangemanget och tillönska alla en God Jul och Gott Nytt År.


 

Fler bilder från cafeterian och isen.

2015-12-22
Ledningsgruppen

O/V sektionen höll sitt årsmöte i klubbhuset tisdagen den 10 november. Det samlades 50 medlemmar till mötet. Mötet innehöll som vanligt formella förhandlingar, genomgång av årets tävlingsresultat samt frågor och diskussioner om ändringar till nästa säsong. Det var ingen extern föredragning den här gången.

Pär Malmvall öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och gladdes åt att så många kommit. Pär valdes även till ordförande och Olle Näslund till sekreterare för mötet. Göran Windell och Tommy Johansson utsågs att justera protokollet. Mötet ansågs behörigt utlyst och föredragningslistan godkändes utan ändringar.

              

Verksamhetsberättelsen, som delats ut, presenterades och godkändes i befintligt skick. Kassören redovisade sektionens ekonomi med resultat- och balansräkning. Årets utfall visade ett planerat underskott beroende på ökade subventioner till resor och gemensamma luncher. Jan-Inge Persson läste upp revisionsberättelsen för året, varefter ledningsgruppen beviljades ansvarsfrihet för årets verksamhet.

Valet av funktionärer till ledningsgruppen genomfördes enligt valberedningens förslag. Det innebar omval av Pär Malmvall som ordförande. Lennart Gabrielson valdes som ny sekreterare/ v. ordf. för 2 år efter Olle Näslund som inte längre stod till förfogande. Till tävlingskommitten omvaldes Karl-Axel Rydberg för 2 år. Valberedningen med Gunnar Kitréus och Stig Wallin omvaldes också, liksom revisorerna Jan-Inge Persson och Pål Brobäck.

I pausen serverades det som vanligt öl och macka från restaurangen.

 

 

               

Tävlingskommitten redovisade resultaten ur den omfattande tävlingsverksamheten av ligatävlingar, Gamla Grabbar, seriespel, klubbmatcher och partävlingar. Poängligan som i år omfattade 29 tävlingar samlade drygt 80 olika deltagare med totalt över 1000 starter, vilket är färre än föregående år. P-O Persson som spurtade förbi både Olle Näslund och Johnny Ekberg till vinst i ligan var ödmjuk och förklarade det med att Olle varit bortrest och Johnny bara spelade en tävling under september. 

I seriespelet blev det serieseger för H65 i div 1 och H75 i div 2 norra, coacherna P-O Persson och SO Nilsson var naturligtvis nöjda.

Tävlingskommitten presenterade även ett antal punkter inför nästa säsong. Smålands Gofförbunds beslut att följa SGF:s rekommendationer om en ny klassindelning i seriespelet vållade mycket diskussion. Det beslutades att ledningsgruppen vidarebefordrar mötets synpunkter och förslag till klubben att ta med till Smålands Golfförbunds nästa tävlingskonferens nu i november. Tävlingskommitten fick vidare i uppdrag att till vårmötet bereda förslag om en intern tävling mellan åldersklasser.

Klubbmästaren presenterade utfallet av vårresan till St Arild och höstresan till Knistad. Båda resorna är populära och samlade i år 42 resp. 23 deltagare. Planeringen för höstresan 2015 är redan igång och kommer att redovisas på vårmötet. Kravet att ha boendet i anslutning till banan gör att det börjar "tunna ut" med anläggningar som vi inte redan varit på.

Göran Windell rapporterade om arbetsgruppens insatser på banan under året. Klubben, som upprepade gånger uttryckt sin tacksamhet till arbetsgruppen bjöd i år deltagare tillsammans med damernas motsvarande på resa till Landeryds Golfklubb Vesterby med lunch och spel.

P-O Persson frågade mötet om det finns tillräckligt intresse för vinterträning i februari-mars och det gjorde det.

Olle Näslund avtackades med en present av ordföranden efter 7 år som sekreterare/v. ordf. i ledningsgruppen. Olle tackade för sig med att överlämna arbetspärmen och digitala underlag på USB till Lennart Gabrielson som efterträder.

Mötet avslutades med att Pär tackade alla deltagare för mötet och årets verksamhet.

Presentationen   Verksamhetsberättelsen   Bilder  Protokoll

2015-12-17 uppdaterat med protokoll
Ledningsgruppen


 

Mats Eckerstig har som bekant sagt upp sig från jobbet som förman för banpersonalen och slutar sin anställning den här veckan. O/V sektionen passade på att avtacka Mats vid dagens ledningsgruppsmöte. Pär Malmvall överlämnade en liten present och framförde sektionens uppskattning för framgångsrikt arbete med banan och mångårigt samarbete med våra medlemmar.

2015-10-15
Ledningsgruppen

 

Per-Olof Persson vann årets poängliga efter en fin spurt - tre 10:or och en 9:a på de fyra senaste omgångarna - som tog honom förbi både Johnny Ekberg och Olle Näslund i sammandraget. PO samlade 93 poäng på 27 starter, Johnny med 91 resp 21 och Olle med 89 resp. 21. Kjell Kindbom avslutade också starkt med en 2:a plats i B-klassen efter 89 poäng på 22 starter. Ligan har spelats över 29 omgångar under april-september, sista omgången var 22/9. Tack alla 82 deltagare för säsongens 1028 starter.
   
Tisdag 29 september hölls avslutning av årets tävlingssäsong fastän det återstår 4 partävlingar i programmet. Vi spelade en lagtävling - poängbogey i 3-mannalag - med kanonstart, gemensam lunch och prisutdelning efteråt. Pär Malmvall höll prisutdelningen i solskenet på terassen. PO Persson tog emot Allans klubba och tackade alla deltagare för säsongens spel. Lennart Johansson i det vinnande laget tillsammans med Lars Persson och Roland Gustafsson tackade för dagens tävling och lovordade upplägget med trivsam lunch efteråt.  Bilder från terassen

2015-10-04
Tävlingskommittén
 

 

Sista omgången av årets Gamla Grabbar SV spelades torsdagen den 3 september på parkbanan i Hook. Startfältet var knappa 100, vi var 19 den här gången. Tävlingen spelades under perfekta förhållanden - bra golfväder och banan i utmärkt skick. 

Lagtävlingen vann inte hemmalaget Hook den här gången, det gjorde Götaström istället. Omgången blev ganska jämn med JGK som 5:a. Värnamo vann sammandraget 5 före Isaberg. JGK slutade 3:a. Vi gratulerar Värnamo till lagsegern för 3:e året i rad. 

Individuellt i A-klassen var Börje Söderström Isaberg bäst på 71 närmast före PO som bästa 72:a. I B-klassen Bertil Klang Hook på 70 före Arne Mild Götaström med 72.

Gamla Grabbar SV Omg Tot JGK    
Värnamo GK
Isaberg GK
Jönköpings GK
Hooks GK
Götaströms GK
457
453
459
447
445
2239
2244
2269
2288
2325
P-O Persson
L-E Jansson
Lars Cederström
Tom Cewers
Bo Bergdahl
Tommy Johansson
72
75
77
77
79
79

Nu återstår enbart slutspelet - 6 spelare från varje klubb - av årets Gamla Grabbar. Finalen spelas måndag 14 september i Ryfors.

Se även resultatlistan, tabellen och kvallistan.

2015-09-04
Tävlingskommittén

Måndag 31 augusti var det herrarna som bjöd in damerna till den årliga mixed tävlingen. Spelformen var 3-henlag poängbogey, där de 2 bästa resultaten per hål räknades. Det var 16 herrar och 14 damer som anmält sig den här gången. Allra bäst trion Birgitta Thor, Karl-Axel Rydberg och Stig Wallin med 82 poäng, 2 före Ann-Britt Bertilsson, Birgitta Berggren och Kjell Kindbom. Tävlingsledaren Anders Wibring höll prisutdelningen på terrassen. Stig Wallin tackade tävlingsledningen och deltagarna för en trevlig tävling. Nästa år är det damerna som bjuder tillbaka igen.

Pristagare Res       
Birgitta Thor & Karl-Axel Rydberg & Stig Wallin
Ann-Britt Bertilsson & Birgitta Berggren & Kjell Kindbom
Ingegerd Cederholm & Karl Sandberg & Tommy Johansson

Se resultatlistan och bilder

2015-09-04 uppdaterat med bilder
Tävlingskommittén

82 p
80 p
79 p
 

 

Höstresan gick i år till Knistads storslagna herrgård utanför Skövde. Vi blev 23 deltagare den här gången. Tror att alla var nöjda med arrangemanget och servicen. Det var bra spelväder första dagen men uselt sista 9 den andra. Poängbogeyn dag 1 blev jämn med 19 spelare över 30 poäng, L-E Jansson och Roland Carlsson bäst med 36. Slaggolfen dag 2 i ösregnet blev inte lika jämn. Stig Wallin allra bäst med 71  tillsammans med trion Karl-Axel Rydberg (72), Tom Cewers (72) och Jan Wass (73). Det innebar att Kar-Axel vann på lägre spelhandicap före Jan, båda med slutresultatet -38.  Klubbmästaren stod som vanligt för ett välskött arrangemang och hade fått ihop priser så det räckte till alla. Karl-Axel tackade ledningen för resan och deltagarna för tävlingen.

  R1 R2 Res  
Karl-Axel Rydberg
Jan Wass
Tom Cewers
B-G Holmgren
L-E Jansson
S-B Ekelund
34
35
33
34
36
35
72
73
72
74
77
77
-38
-38
-39
-40
-41
-42

Se alla resultat och bilder från resan.

2015-09-01
Tävlingskommitten

H55 H65 H75
Christer 154
Resultatlista
Jan 159
Resultatlista
Lars-Jan 171
Resultatlista

 

 

Fjärde omgången av Gamla Grabbar SV spelades torsdagen den 13 augusti i utmärkta förhållanden på Götaström. Tävlingen samlade drygt 100 deltagare lottade i 4-bollar och med start från 2 tees. Vi var 21 den här gången.

Lagtävlingen - sex bästa netton – blev jämn med som oftast hemmalaget i topp. JGK ligger kvar på sin 3:e plats i sammandraget trots att vi slutade 5:a i omgången. Sista omgången spelas i Hook torsdag den 3 september. 

Individuellt bäst i A-klassen var Yngve Englund och Bernt Tuvesson Isaberg, båda med 74. I B var det också delat mellan Uno Johansson Götaström och Heinz Stüker Värnamo på 73. Våra bästa var Kjell Kindbom med 74 samt Olle Näslund och Jan Wass med 77.

Gamla Grabbar SV Omg Tot JGK  


Värnamo GK
Isaberg GK
Jönköpings GK
Hooks GK
Götaströms GK
460
463
467
463
456
1782
1791
1810
1841
1898
Kjell Kindbom
Olle Näslund
Jan Wass
Bo Bergdahl
Tom Cewers
Lennart Johnsson
74
77
77
78
79
82

 Se även tabellen och individuella resultatlistan.

2015-08-15
Tävlingskommittén

 

Tredje omgången av smålandsserien för H65 och H75 fortsatte med gemensamt spel måndagen den 3 augusti. H65-1 fick åka till Tobo, H65-2 till Wiredaholm, H65-3 till Glasriket och H75 spelade i Hook. Det blev ingen topplacering för något av JGK-lagen i omgången, men både H65-1 och H75 är kvar i topp efter sammandraget. Sista omgången spelas måndag 24/8.

H65-1 leder fortfarande sammandraget i div 1 efter att ha slutat 6:a i omgången, men nu är Kalmar bara 6 efter. Sista omgången spelas i Tranås måndag 24/8.

H65 Div 1
Omg Tot   JGK    

 


 

 

Jönköpings GK
Kalmar GK
Vetlanda GK
Växjö GK
Isaberg GK
Tobo GK
Nybro GK
Värnamo GK
Ekerum GK
Tranås GK
357
344
334
342
368
352
354
362
365
381
1006
1012
1025
1026
1046
1056
1057
1071
1080
1116
    Börje Bäck
Göran Windell
Bo Nero
Olle Näslund
84
88
91
94
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

 H75 tog en stabil 2:a plats i omgången bara 4 efter hemmaklubben Hook och utökade därmed försprånget i sammandraget till Skinnarebo som är ny 2:a. Sista omgången spelas i Skinnarebo måndag 24/8.

H75 Div 2N
Omg Tot   JGK    


 

 

Jönköpings GK
Skinnarebo G&CC
Nässjö GK
A6 Golfklubb
Hooks GK
Gränna GK
273
290
283
283
269
302
815
848
854
859
860
877
    Roland Gustafsson
Ulf Ahlström
Lars Bentelius
88
89
96
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

H65-2 tappade en placering i sammandraget och ligger nu 5:a efter att ha slutat 7:a i omgången. Sand har ryckt i toppen och har i praktiken även säkrat seriesegern. Sista omgången spelas i Gränna måndag 24/8.

H65 Div 2N
Omg Tot   JGK    

 


 

 

Sand GC
A6 Golfklubb
Wiredaholm G&K
Ryfors GK
Jönköpings GK
Hooks GK
Gränna GK
Vetlanda GK
Skinnarebo G&CC
Nässjö GK
Götaströms GK
351
369
367
368
375
378
380
374
363
393
391
1049
1110
1112
1116
1121
1125
1130
1144
1150
1160
1208
    Pär Malmvall
Jan Gustavsson
Thomas Aspklint
Richard Prahl
90
93
94
98
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

H65-3 ligger kvar på sin 9:e plats i sammandraget efter att ha slutat 8:a i omgången. Det skiljer nu 16 slag mellan 1:an Alvesta och 2:orna Lagan resp. Växjö. Sista omgången spelas i Västervik måndagen 24/8.

H65 Div 2V
Omg Tot   JGK    

 


 

 

Alvesta GK
Lagans GK
Växjö GK
Glasrikets GK
A6 Golfklubb
Västerviks GK
Älmhults GK
Uppvidinge GK
Jönköpings GK
Värnamo GK
Wiredaholm G&K
Ramkvilla GK
339
346
342
334
349
362
383
371
379
387
390
380
1062
1078
1078
1095
1117
1125
1142
1143
1170
1179
1192
1233
    Jan Wass
K-A Rydberg
L-E Jansson
Lars Lorentzon
92
94
96
97
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

 2015-08-05
Tävlingskommittén

Sista omgången av seriespelet för våra H65- och H75-lag spelades måndagen den 24/8. H65-1 fick åka till Tranås, H65-2 till Gränna, H65-3 till Västervik och H75 till Skinnarebo. Både H65-1 och H75 ledde inför sista omgången och i år höll det för båda. Hela sektionen gläds med era resultat. 

För H75 innebär det att man är tillbaka i division 1 nästa säsong.  Omgångens resultat blev mediokert för JGK, men försprånget efter förra omgången räckte för att Skinnarebo inte skulle hinna ifatt. Hook och Skinnarebo bäst och lika i omgången. Individuellt bäst Sven-Olof Carlsson Skinnarebo med 87. Bäst i JGK var Roland Gustafsson med 92.

H75 Div 2N
Omg Tot   JGK    


 

 

Jönköpings GK
Skinnarebo G&CC
Hooks GK
Nässjö GK
A6 Golfklubb
Gränna GK
286
269
269
280
281
288
1101
1117
1129
1134
1140
1165
    Roland Gustafsson
Lars Persson
S-O Nilsson
92
95
99
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 


H65-1 ledde med 6 slag före Kalmar inför sista omgången. Efter en stark laginsats vann man även omgången och utökade försprånget med ytterligare 6 till 2:an Kalmar. Individuellt var det även JGK i topp med Jan Johanssons förnämliga parrunda på 72. Hur blir det nästa år nu PO fortsätter du med 65-spel eller lockar det med röd tee och H75 i div 1?

H65 Div 1
Omg Tot   JGK    


 

 


 

 

Jönköpings GK
Kalmar GK
Vetlanda GK
Växjö GK
Isaberg GK
Tobo GK
Nybro GK
Ekerum GK
Värnamo GK
Tranås GK
315
321
346
345
348
345
356
352
362
343
1321
1333
1371
1371
1394
1401
1413
1432
1433
1459
    Jan Johansson
Christer Arrhov
Bo Nero
P-O Persson
72
77
82
84
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 


H65-2 svarade för en bra insats och blev 2:a i Gränna. Det räckte till att man klättrade en placering till den 4:e. Sand vann serien överlägset före Wiredaholm och flyttas upp till div 1 nästa år. Individuellt bäst Hans Granbom Gränna med goda 77. Bästa JGK:are Sven-Börje Ekelund med 80.

H65 Div 2N
Omg Tot   JGK    

 


 

 

Sand GC
Wiredholm G&K
A6 Golfklubb
Jönköpings GK
Gränna GK
Ryfors GK
Hooks GK
Vetlanda GK
Skinnarebo G&CC
Nässjö GK
Götaströms GK
333
333
340
332
327
345
343
349
350
356
354
1425
1445
1450
1453
1457
1461
1468
1493
1500
1516
1562
    S-B Ekelund
Björn Ericson
Jan Gustavsson
Thomas Aspklint
80
84
84
84
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

 
H65-3 behöll sin plats i sammandraget efter en jämn laginsats i omgången. Alvesta vann serien klart före Lagan och flyttas därmed upp i divsion 1 igen. Individuellt bäst Krister Johansson Alvesta med 81. Bäst i JGK Lars Lorentzon med 91.

H65 Div 2V
Omg Tot   JGK    

 


 

 

Alvesta GK
Lagans GK
Växjö GK
Glasrikets GK
Västerviks GK
A6 Golfklubb
Älmhults GK
Uppvidinge GK
Jönköpings GK
Wiredaholm G&K
Värnamo GK
Ramkvilla GK
363
366
370
361
347
368
362
374
368
367
393
403
1425
1444
1448
1456
1472
1485
1504
1517
1538
1559
1572
1636
    Lars Lorentzon
Jan Wass
K-A Rydberg
L-I Sandstedt
91
92
92
93
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

 2015-08-28
Tävlingskommittén

Klubbmatchen mot Skinnarebo spelades i år torsdagen den 18 juni på Skinnarebos trevliga bana. Tävlingen spelas som fyrboll/bästboll matchspel. Vi var 20 deltagare den här gången så det blev 10 tävlingsmatcher. Skinnarebo vann 5, JGK 3 och 2 slutade lika. Slutresultatet blev alltså Skinnarebo 6 mot JGK 4. Det här var 3:e året som vi spelade om vandringspriset "klumpen". JGK har nu 2 inteckningar ock Skinnarebo 1. Se alla resultaten från resultatsidan.

2015-06-18
Tävlingskommittén

  

 

Utbytet med Tranås GK spelades på Kättilstorp tisdagen 14 juli. Tävlingen om vandringspriset spelas numera som singel matchspel, se statuter. Det blev 18 matcher i utmärkta förhållanden och med trevlig stämning. Resultatet blev JGK 11,5 och TGK 6,5. Efteråt var det gemensam lunch och överlämning av priset. Jan Wass höll avslutningen och tackade deltagarna för tävlingen. Håkan Westman överlämnade priset till Olle Näslund och hälsade välkomna till Tranås nästa år. Klubbarna har nu varsin inteckning i priset. Se alla  bilder och resultat.

2015-07-18
Tävlingskommittén

  

 

Tredje omgången av Gamla Grabbar Sydväst spelades i Isaberg torsdagen den 11 juni. Tävlingen spelades i sommarväder på den utmärkt fina västra banan. Det var 96 startande varav Isaberg var 32 men vi tyvärr bara blev 19.

Lagtävlingen vann Isaberg stort, 25 slag före JGK som var 2:a. Individuellt bäst Roy Arnesson Isaberg med utmärkta 67 i A-klassen, närmast före Lars Cederström på fina 68. B-klassen vann Bo Wemlerth Isaberg på goda 68. Värnamo toppar fortfarande tabellen, men nu bara 6 slag före Isaberg. JGK är 3:a, 21 slag efter. Nästa omgång spelas i Götaström torsdag 13 augusti.

  Omg    Tot     JGK      
Värnamo GK
Isaberg GK
Jönköpings GK
Hooks GK
Götaströms GK
444
418
443
446
451
   1322
1328
1343
1378
1442
  Lars Cederström
P-O Persson
Kjell Kindbom
Peter Eckerbom
Lars Bentelius
L-E Jansson
68
74
74
75
75
77
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

2015-06-13
Tävlingskommittén

     

 

Andra omgången av Smålandsserien för H65 och H75 fortsatte med gemensamt spel måndagen den 1 juni. H65-1 fick åka till Isaberg, H65-2 till Ryfors, H65-3 till Älmhult och H75 till Nässjö. Det blev en tuff tävlingsdag för alla lagen i både blåst och regn, vilket också syntes på CBA-värdena (-3 och -4). Nästa omgång spelas måndagen den 3 augusti.

H65-1 bemästrade vädret bäst av lagen i Isaberg och utökade därmed sin serieledning till 19 slag före Kalmar i sammandraget. Allra bäst Ernie Åhsberg Isaberg med 77 före JGK:s Christer Arrhov med 78.

H65 Div 1
Omg Tot   JGK    


 

 


 

 

Jönköpings GK
Kalmar GK
Isaberg GK
Växjö GK
Vetlanda GK
Nybro GK
Tobo GK
Värnamo GK
Ekerum GK
Tranås GK
323
342
335
346
343
369
362
363
368
375
649
668
678
684
691
703
704
709
715
735
    Christer Arrhov
Jan Johansson
Börje Bäck
P-O Persson
78
79
83
83
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

 

H75 behåller sin topplacering trots att man tappade 13 slag på Skinnarebo i omgången. Allra bäst P-O Persson Skinnarebo med 83.

H75 Div 2N Omg Tot   JGK    


 

 

Jönköpings GK
Skinnarebo G&CC
Nässjö GK
Gränna GK
A6 Golfklubb
Hooks GK
287
274
278
300
287
294
542
558
571
575
576
591
    L-J Jonmarker
Roland Gustafsson
Lars Persson
94
96
97
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

 

H65-2 tog en 2:a plats i omgången efter Sand, som även leder sammandraget. JGK klättrade därmed till en 4:e plats och är nu bara 5 slag efter 2:an A6. Individuellt bäst Sten Hermansson  Sand med 83.

H65 Div 2N
 Omg Tot   JGK    


 

 

Sand GC
A6 Golfklubb
Wiredaholm G&K
Jönköpings GK
Hooks GK
Ryfors GK
Gränna GK
Nässjö GK
Vetlanda GK
Skinnarebo G&CC
Götaströms GK
343
374
378
369
378
372
383
384
395
387
417
696
741
745
746
747
748
750
767
770
787
817
    S-B Ekelund
Göran Windell
Jan Gustavsson
Pär Malmvall
88
90
94
97
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

 

H65-3 laget hade det tufft på den blöta banan i Älmhult. Det blev en 11:e plats i i omgången efter en misslyckad laginsats. Bästa score hade Per-Olof Brithen Växjö och Bo Jadeberg Uppvidinge båda med 84. JGK ligger nu på 9:e plats i tabellen, när det återstår 2 omgångar.

H65 Div 2V
 Omg Tot   JGK    


 

 

Alvesta GK
Lagans GK
Växjö GK
Älmhults GK
Glasrikets GK
Västerviks GK
A6 Golfklubb
Uppvidinge GK
Jönköpings GK

Värnamo GK
Wiredaholm G&K
Ramkvilla GK
367
367
370
377
389
387
398
378
405
402
394
430
723
732
736
759
761
763
768
772
791
792
802
853
    Olle Näslund
Gillis Kling
Lars Lorentzon
L-I Sandstedt
95
99
105
106
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

2015-06-07
Tävlingskommittén

 

 

Andra omgången av Gamla Grabbar Sydväst spelades hemma i Jönköping onsdagen den 20 maj. Det var 80 startande, vi var 25. Tävlingen spelades i omväxlande väder med en del skurar. Banan var i fint skick, vilket vi fick många uppskattande kommentarer för.

Lagtävlingen vann vi, 8 slag före Värnamo som fortfarande toppar tabellen. JGK klättrade 2 placeringar och är nu 2:a i sammandraget efter Värnamo. Individuellt bäst var Åke Gustafsson Värnamo i A-klassen med fina 68. Lars Bentelius JGK vann B-klassen på goda 69. Nästa omgång spelas torsdag 11 juni i Isaberg.

  Omg   Tot     JGK      
Värnamo GK
Jönköpings GK
Isaberg GK
Hooks GK
Götaströms GK
437
429
463
470
512
   878
900
910
932
991
  Lars Bentelius
S-O Nilsson
Gunnar Sandberg
Christer Arrhov
Olle Näslund
L-J Jonmarker
69
70
71
72
73
74
   

Se även bilder, tabellen och individuella resultatlistan

2015-05-22
Tävlingskommittén

     

 

Smålandsserien för H65 och H75 startade med gemensamt spel måndagen 18 maj. H65_1 fick åka ända till Ekerum på Öland, H65_2 en liten tripp till Sand, H65_3 till Alvesta och H75 spelade hemma. Det blev topplaceringar för JGK både i Ekerum och hemma. H65_2 och H65_3 ligger båda på 8:e plats en bra bit efter täten. Nästa omgång spelas måndag 1 juni med alla 4 lagen i elden igen.

H75 Div 2N     JGK    


 


 

Jönköpings GK
Gränna GK
Skinnarebo G&CC
A6 Golfklubb
Nässjö GK
Hooks GK
255
275
284
289
293
297
    Roland Gustafsson
Ulf Ahlström
S-O Nilsson
84
84
87
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

 

H65 Div 1
    JGK    


 

 


 

 

Jönköpings GK
Kalmar GK
Nybro GK
Växjö GK
Tobo GK
Isaberg GK
Värnamo GK
Ekerum GK
Vetlanda GK
Tranås GK
326
326
334
338
342
343
346
347
348
360
    Christer Arrhov
Hans Bergelin
Börje Bäck
Bo Nero
78
79
83
86
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 

 

H65 Div 2N
    JGK    


 

 

Sand GC
A6 Golfklubb
Gränna GK
Wiredaholm G&K
Hooks GK
Vetlanda GK
Ryfors GK
Jönköpings GK
Nässjö GK
Götaströms GK
Skinnarebo G&CC
353
367
367
367
369
375
376
377
383
400
400
    Anders Wibring
S-B Ekelund
Pär Malmvall
Jan Gustavsson
89
93
95
100
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 
H65 Div 2V
    JGK    


 

 

Alvesta GK
Lagans GK
Växjö GK
A6 Golfklubb
Glasrikets GK
Västerviks GK
Älmhults GK
Jönköpings GK
Värnamo GK
Uppvidinge GK
Wiredaholm G&K
Ramkvilla GK
356
365
366
370
372
376
382
386
390
394
408
423
    Gillis Kling
Olle Näslund
Lars Lorentzon
Jan Wass
93
95
97
101
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

2015-05-21
Tävlingskommittén

 

 

Första tävlingen i år av Gamla Grabbar Sydväst spelades på Värnamo GK onsdagen den 6 maj. Det var 101 startande, varav vi tyvärr bara blev 17. Tävlingen spelades i lite kyligt vårväder på slingan Slätten-Hagen som var i fint skick. Värnamo GK bjöd som vanligt på ett välskött arrangemang.

Lagtävlingen blev ojämn, när Värnamo och Isaberg ryckte i toppen. JGK ligger 4:a hela 30 slag efter 1:an Värnamo. Individuellt bäst var en trio med 71:or: Mats Petersson Isaberg, Yngve Englund Isaberg och Heinz Stüker Värnamo. Bäst hos oss pålitlige PO Persson med 75, vilket räckte till en 8:e plats i A-klassen.

Värnamo GK
Isaberg GK
Hooks GK
Jönköpings GK
Götaströms GK
441
447
462
471
479
   P-O Persson
L Cederström
P Eckerbom
L-J Jonmarker
P Malmvall
C Arrhov
75
76
79
80
80
81
   
 

Se även tabellen och individuella resultatlistan

 2015-05-08
Tävlingskommittén

Vi var en vällastad buss med släpvagn till Arild tisdag den 21 april. St Arild bjöd som vanligt på ett trevligt arrangemang och i härligt vårväder. Spelmässigt var det tufft som vanligt så här års, Arild vann lagtävlingen med 9 slag och behåller därmed CAPokalen tills det är dags nästa år igen. Allra bäst Arilds Ingemar Axelsson på fina 73 före vår Olle Näslund på goda 74.

St Arild GK
ingemar Axelsson
Anders Påhlman
Per Wamstam
Kent Gustavsson
Göran Lengqvist
374
 73
 75
 75
 75
 76
Jönköpings GK
Olle Näslund
Per Carendi
Kjell Kindbom
Jan-Eric Rehnström
Lennart Johansson
383
 74
 76
 77
 78
 78

Se även resultatlistan och fler bilder

Tack alla deltagare för fin uppslutning på resan

2015-04-24
Tävlingskommittén

 

Tisdag 7 april blev säsongspremiär för årets O/V tävlingar. Det samlades 14 lag till tävlingen, som spelades till en början i snålt väder som sen blev allt bättre. Banan var i bra skick för säsongen, men hålpipade greener ställde till det ibland. Pär Malmvall höll prisutdelningen och PO Persson i det vinnande laget tackade O/V sektionen för den trivsamma lunchen och tävlingen samtidigt som han lovordade sina lagkamrater.

1.
2.
3.
  Per-Olof Persson, Bengt Kinell, Lars-Erik Carlsson
Kenth Carlsson, Lars-Jan Jonmarker, Pål Brobäck
Per Strandler, Kjell Kindbom, Nils-Göran Johansson
  84 poäng
80
77


2015-04-07
Tävlingskommittén

O/V sektionens vårmöte hölls i klubbhuset måndag 16 mars. Det samlades ca 45 medlemmar till mötet. Pär Malmvall öppnade mötet och hälsade medlemmarna, Sandra Tancred och Markus Rehnström samt gästande Pierre Fulke välkomna.Sandra informerade om klubbens aktuella aktiviteter. Vendela Lindström är nyanställd till receptionen/shopen, Mats Eckerstig och Jonas Pettersson är fast anställda för banskötelsen. Daniel Rehncrona är är nu klar med sin Pro-utbildning och Rickard Rehnström håller på med sin. Tävlingarna kommer i år att administreras i "Nya GIT tävling". Det blir 10 min mellan bollarna och utskrift av tävlingsanpassade scorekort. Arbetet med att ta fram en ny hemsida pågår och beräknas vara klar för produktion under april.

Markus rapporterade om statusen på det pågående banprojektet med Henrik Wissinger. Provtagningarna som gjorts har visat på en klar förbättring av PH-värden liksom de viktiga mineralerna av kalcium och kalium. Det finns även planer på att anlägga en bevattningsdamm.Pierre Fulke fick sedan ordet för att prata om sin "resa" som tourspelare, banarkitekt och kommentator. Pierre tackade för inbjudan och visade sin presentation med gott om referensprojekt samtidigt som vi kunde ställa frågor, vilket utnyttjades flitigt. Pär tackade Pierre för framförandet med en present.

I pausen som följde serverades det som vanligt öl och macka från restaurangen.


 

              

 

Pär Malmvall valdes till ordförande och Olle Näslund till sekreterare för det fortsatta mötet. Jan Wass och Gunnar Kitréus utsågs att justera protokollet. Mötet ansågs behörigt utlyst och föredragningslistan godkändes utan ändringar.
Björn Lindén visade sektionens stabila ekonomi med utfallet för 2014. Budgeten för 2015 presenterades och antogs av mötet utan ändringar. Årets budget innehåller ökat utrymme för subventioner till resor och gemensamma luncher.
Lars-Ivar Sandstedt presenterade utfallet av vinteraktiviteterna - curling, bangolf, bowling, boule - med statistik över närvaro och resultat så här långt. Aktiviteterna fortsätter tills dess att golfprogrammet tar vid. Pär tackade tävlingsledarna som skött aktiviteterna under hela vintern med en present.
Lars-Ivar fortsatte med att rapportera om statuterna för Poängligan, CA Pokalen och utbytet med Tranås GK. Poängligan har efter diskussionerna i höstas reviderats till att: begränsa poängtilldelningen när det är färre än 10 deltagare i en klass., minska antalet prisplatser till 15 per klass samt ge extra bonus till de tre första platserna. CA Pokalen är omskriven eftersom den numera enbart spelas på våren, när vi gästar St Arild GK. Utbytet med Tranås GK är ett nytt statut som reglerar hur vi ska spela med Tranås om "JW Tallriken" (uppsatt av Jan Wass) under 2014-2020.
Tävlingsprogrammet kommenterades i stort. Pär betonade betydelsen av den sociala delen av tävlingsverksamheten. För den skull har det i år införts fler shotgunstarter med subventionerad lunch efteråt. Två sådana exempel är att det blir en lagtävling till premiären och en till avslutning med prisutdelning i poängligan.
Klubbmästaren Lars-Erik Jansson informerade om våra resor till St Arild i vår och Knistad i höst. Inbjudan och anmälningslista till vårresan cirkulerades på mötet, vilket gjorde att många anmält sig redan nu. Det finns max 40 platser i bussen, men det går även att anmäla sig på GIT tom 17/4 om man ansluter på plats.

Några övriga frågor noterades. Björn påminde om att bifoga avbockad startlista i kuvertet med startavgifterna., se PM:et. L-I nämnde lite om "Nya GIT tävling" och vikten av att rätt tee är angiven i systemet.

Mötet avslutades med att ordföranden tillönskade medlemmarna en trevlig säsong.

Presentationen   PF presentationen   Bilder

Statuterna för:   Poängligan   CA Pokalen   JW Tallriken

2015-03-20
Ledningsgruppen

 

 

 

 

 

  
Måndagen den 16 mars blev premiären för arbetsgruppen i år. Vi var ca 20 som drog ihop ris och sly från slänterna utmed 12:an och fram till 17:e. Jonas var helnöjd efteråt.

2015-03-20
Ledningsgruppen

 

Kontakt

Telefon: 036-765 67
E-post: info@jonkopingsgk.se
Adress: Golfbanevägen 11
Postadress: 556 27 JÖNKÖPING
Koordinater (RT90):
6404148, 1400888
Karta

Integritetspolicy

Golfvädret

Väder JGK

Bilder från banan

Inloggning Min Golf