awgolf_jgk golfkul_jgk hal18_jgk jgk_puttinggreen2 jgkhal11 jgkhal14 jgkhal15 klubbhus_jgk

JGK Finish: Lägg tillbaka torv

JGK Finish: Nedslagsmärken

JGK Finish: Kratta bunkrar

Äntligen är det dags att starta golfsäsongen på Jönköpings Golfklubb på allvar. De senaste veckorna har gänget på banan jobbat stenhårt för att göra gräset redo för en ny säsong.
– Vi har stödsått greenerna som fick skador av svampangrepp under förra säsongen. Detta arbete kommer att fortsätta några veckor till. Vi har också lagt ut Zeolit-mineral på greenerna för att de ska hålla mer näring och fukt, berättar Markus Rehnström, banchef.

Banan har klarat vintern väl. Nu ska vädret göra sitt.
– Det ser bra ut överlag. Vissa greener fick ju som sagt mer stryk än andra förra säsongen så där är en bit kvar. Nu behöver vi värme så att växtligheten kommer igång på allvar.
Under vintern har också nästan samtliga 67 bunkrar på banan gjorts i ordning.
– Dessutom har vi renoverat stödmuren på 16:e tee, tagit ner träd mellan hål 9, 10 och 18 samt en ek på högersidan av 14:e som förhoppningsvis öppnar upp den sidan något för inspel.

Laga och lägg tillbaka

Markus ser fram emot öppningen som inleds med traditionella städdagen lördagen13 april.
– En ovärderlig insats för banan. Vi hoppas som vanligt på mycket folk som vill hjälpa till.
Din uppmaning för alla vårystra golfare som sedan ska ut och spela?
– Den här tiden på året har det ju som sagt inte riktigt börjat växa. Då är det extra viktigt att laga nedslagsmärken och lägga tillbaka uppslagen torv så att det inte skapar öppna, svårläkta sår i banan. Gå heller aldrig på greener som är täckta av frost, det dödar gräset direkt. Tänk på att det även gäller på övningsgreenerna.
Uppstarten är inte bara intensiv för alla golfare som vill ut på banan. Även banarbetarna har fullt upp.
– Alla måste få plats. Se till att vi tillsammans skapar säker golf. Slå aldrig mot oss utan att ha fått klartecken. Ert omdöme är vår säkerhet.

JGK på Instagram