jgk.host1 jgk.host2 jgk.host3 jgk.host4 jgk.host5 jgk.host6

Tävlingen spelas enligt SGF:s Spel och Tävlingshandbok 2012-2014 samt Regler för Golfspel 2012-2014.

Deltagare
Tävlingen är öppen för seniorer och juniorer med officiellt handicap och som är medlemmar i Jönköpings GK.

Senast den 30 april 2014. Max. antal deltagare är 64 st spelare.

Speltyp
Matchspel över 10 hål med handicap. Semifinal och final spelas över 18 hål med handicap.

Tee
Samtliga herrar spelar från gul tee och samtliga damer spelarfrån röd tee.
Anm: H12 och H75 har rätt att välja att spela från röd tee.

Villkor för tävling
Tävlingen spelas i 2 st handicapklasser max hcp 36, A-klass och B-klass. Klassindelning fastställs efter anmälningstidens utgång.
Kvalificering till semi- och finalspel sker genom 10 håls-matcher i resp. klass.
Lottning sker inom resp. klass.
Från och med semifinal gäller endast spel i en klass.
 De två finalisterna från resp. klass lottas och spelar semifinal och vinnarna möts i final.

Tävlingsbestämmelser
Matcher som slutar lika efter 10 hål spelar särspel hål för hål, fr.o.m. hål 11, tills endera spelaren vinner ett hål.
Semifinal och final spelas över 18 hål. Vid lika resultat spelas särspel hål för hål, med start på hål 1, tills endera spelaren vinner ett hål.

Handicap
Dagsaktuell exakt handicap utgör grund vid varje speltillfälle. Spelaren med den högre spelhandicapen erhåller hela skillnaden mellan de båda spelarnas spelhandicap. Skillnaden i spelhandicap fördelas enligt index på banans 18 hål i stigande följd.

Prisbord
Priser till samtliga spelare som spelar semifinal/final.

Bestämmelser för att fastställa speldag med motspelaren
Spelarna kontaktar varandra och föreslår speltillfälle innan sista speldag per omgång.
Kan spelarna inte komma överens om lämpligt speltillfälle, kontaktas TL/kansliet som fastställer speldag och starttid.
Spelare, som då infinner sig ensam på första tee beredd att spela, vinner på walk-over.
Infinner sig ingen av spelarna, diskvalificeras båda
Matcher som ej kan komma överens om lämpligt speltillfälle och ej kontaktar TL/kansliet kommer att lottas.

Tävlingsregel – caddieförbud
Caddieförbud gäller både för senior och för junior.
Plikt för brott mot tävlingsregeln – caddieförbud: Diskvalifikation

Övrigt
Matchspel – Ovisshet om tillvägagångssätt. Tvister och protester, se Regel 2-5 i Regler för Golfspel 2012-2014.

Tävlingsledare Sandra Tancred
036-765 67 eller 070-940 9413